Géén afbraak van Geulhal en hotel Corona.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Géén afbraak van Geulhal en hotel Corona.

Indiener Peter Visser zwaar teleurgesteld in raad. De SP-fractie is er niet in geslaagd om maandagavond een meerderheid in de gemeenteraad te vergaren inzake een voorstel om de vervallen Geulhal annex hotel Corona in de Plenkertstraat op korte termijn af te breken. Indiener Peter Visser kreeg zelfs geen enkele positieve waardering voor zijn voorstel.

"Wat U voorstelt, willen wij allemaal", zei PPGV raadslid Corrie Fulmer. Wat U wil is praktisch en juridisch onhaalbaar, zeiden de coalitiepartijen in koor.

Onlangs is de Geulhal en het hotel in handen overgegaan van bouwbedrijf Jongen Volker Wessels BV. Afgelopen maandag is er een gesprek geweest tussen de nieuwe eigenaar en burgemeester Martin Eurlings. Laatst genoemde zei dat Jongen de intentie heeft om te bouwen.

Eurlings haalde fel uit naar SP-er Visser: "Indien de raad uw voorstel had aangenomen, had ik het bij de Kroon ter vernietiging voorgedragen”. Met als letterlijke veeg uit de pan: “U blijft met uw poten van andermans eigendom af".

Peter Visser betitelde de handelwijze van 3W en van de nieuwe eigenaar als ‘chantage’ praktijk tegen de gemeente door te stellen alleen te willen bouwen nadat het bestemmingsplan onherroepelijk is geworden. "Er zal dit jaar nog afgebroken worden", antwoordde wethouder Charles van Melsen (AB).

Eurlings diende Visser nogmaals van repliek door te stellen dat de nieuwe eigenaar geen chantage aan de dag legt. "Iedere dag dat er niet gebouwd wordt kost Jongen veel geld. De rente loopt gewoon door".

← Vorig bericht

Jos America nieuwe Oud Prinsen voorzitter.

PvdA draait in Grendelpoort-dossier.

Volgend bericht →