Geen akoestische muur voor Openluchttheater

Voorpagina » Toerisme » Geen akoestische muur voor Openluchttheater
“Trek uw besluit tot het bouwen van een geluidswal bij het Openluchttheater in. Dan wel heroverweeg het nadat de mening van de direct betrokkenen, in casu de bewoners van het plan Diepengaerde daarover gepeild is”. Dit schrijft de bewonerscommissie van het gebouw Coenegracht in het plan Diepengaerde aan het college van burgemeester en wethouders. De brief staat als bespreekpunt op de agenda van de raadscommissie Economie, Financiën, Toerisme en Recreatie van 11 september a.s. vanaf 19.00 uur.
Aangenaam
Blijkbaar ervaren de bewoners de reuring die gemaakt wordt door de voorstellingen in het Openluchttheater als heel aangenaam. Het komt herhaaldelijk voor dat bewoners op hun terras genieten van de muziek die vanuit het Openluchttheater tot hen komt.
Gemeenschapsgeld
Nu het bestuur van het Openluchttheater blijkbaar bevreesd is voor een negatieve invloed van een geluidswal op de akoestiek in het theater en de gemeente Valkenburg – als eigenaar van het theater – aanzienlijke bezuinigingen moet doorvoeren “vinden wij het op zijn zachts gezegd bijzonder vreemd dat gemeenschapsgelden worden besteed aan een geluidswal waar werkelijk niemand op zit te wachten”.
Lees de gehele brief hier.
Eerder berichtte TV Valkenburg over de geluidsmuur en het geluidsnivo, klik daarvoor hier.
Archieffoto TV Valkenburg
← Vorig bericht

Expositie Ans Lemmens

 in Houthem

Druk bezochte opening expo 'We Do Remember'

Volgend bericht →