Geen 'Bokkemèrt' op het Walramplein.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Geen 'Bokkemèrt' op het Walramplein.

Bokkemèrt: is het einde echt in zicht?Vanwege de rioleringswerkzaamheden in het centrum heeft de Stichting Evenementen Valkenburg aan de Geul Promotion dit jaar gekozen voor een andere indeling Zo vinden er op het Walramplein geen Bokkemèrt-activiteiten plaats. Het plein is in gebruik als parkeerplaats. Op de Wilhelminalaan zijn nu wel marktkraampjes gepland.

Daardoor is deze weg voor alle doorgaande verkeer afgesloten van zaterdag 13 oktober 18.00 uur tot en met zondag 14 oktober 21.00 uur. Voor een goede doorstroming van het verkeer is ervoor gekozen om in de Oranjelaan tijdelijk tweerichtingverkeer toe te staan.

Ook dit jaar zullen er weer meer dan drie honderd kramen uit binnen- en buitenland met een keur van waren op de jaarmarkt aanwezig zijn. In de Wilhelminalaan wordt de inmiddels traditionele tractorenshow opgesteld.

De toegang is gratis en de markt duurt van 10.00 tot 18.00 uur, waarna nog urenlang een gezellige sfeer in de diverse eet- en drinkgelegenheden zal zijn.

Het centrum van Valkenburg aan de Geul is per openbaar vervoer prima te bereiken. Parkeerplaatsen buiten het centrum liggen op 10 minuten lopen tot datzelfde centrum.
Bokkemèrt: is het einde echt in zicht?
Jo Römling, voorzitter van de Stichting Evenementen Valkenburg aan de Geul Promotion, zei deze week tegen Tv Valkenburg dat zijn stichting als organisator van de jaarmarkt, de Bokkemèrt, dit jaar dit wellicht voor het laatst
zal organiseren. Oorzaak is een wettelijke maatregel omtrent de beveiliging van evenementen.

Römling: "We hebben van de politie te horen gekregen dat er een beveiliger per 250 bezoekers aangesteld dient te worden. Dat betekent voor onze stichting een extra post van € 12.000,= voor beveiliging. Dat is niet meer op te brengen", aldus Römling.
Ondanks het klinkende succes van deze Bokkemèrt is het einde in zicht. Het zou een financiële strop betekenen voor de Valkenburgse horeca- en detailhandel.

"Er komen ca. 30.000 bezoekers naar de Bokkemèrt", stelt Römling. "We hebben bijna altijd goed weer. Dus de terrassen zitten tjokvol".

Römling legt een andere zere plek bloot. "Er zijn bijna geen vrijwilligers meer te krijgen om – samen met de stichting – het werk voor de Bokkemèrt georganiseerd te krijgen. Helaas".

Foto’s archief tv valkenburg

← Vorig bericht

Weer verlies voor dames 2 van HV IASON.

Handtekeningen voor verplaatsen containers.

Volgend bericht →