Geen camera’s vanwege te weinig illegale stortingen

Voorpagina » Nieuws » Geen camera’s vanwege te weinig illegale stortingen
Het plaatsen van camera’s bij de ondergrondse containers voor glas en textiel heeft in Valkenburg aan de Geul geen zin. Het achterlaten van afval buiten de containers is niet gewenst, maar de overlast daarvan is van een andere omvang dan de illegale dempingen die in andere gemeenten veelvuldig voorkomen.
Kosten
Het plaatsen van alleen camera’s kost ongeveer € 15.000,- per milieuperron. Daarnaast zijn er kosten van personele inzet. De camerabeelden moeten namelijk continue bekeken worden. Alleen zo kan een dader op heterdaad worden betrapt. Ook moet er vervolgens een handhaver naar het milieuperron gestuurd worden om de dumping op heterdaad te kunnen vaststellen.
Borden en/of stickers
In plaats van camera’s komen er borden en/of stickers. Met teksten of afbeeldingen die de inwoners moeten verleiden tot correct gebruik van de ondergrondse containers. Eventueel met vermelding van het sanctiebedrag voor het achterlaten van afval naast de container. Ook wordt er een meldpunt aangegeven voor het doorgeven van defecten of het vol zijn van de containers.

VSP
De Valkenburgse Seniorenpartij betwist de constatering van burgemeester en wethouders dat er weinig afvaldumpingen plaatsvinden. Als hotspot noemt zij het groenstrookje op de hoek van de Salviastraat/Hortensiastraat.

Archieffoto TV Valkenburg

← Vorig bericht

Coronacrisis: Geen vastelaovend-evenementen in Valkenburg-c.

Veel kinderen bij activiteit Kinderboekenweek Schin op Geul

Volgend bericht →