Geen extra subsidie van gemeente voor Kerststad Valkenburg

Voorpagina » Nieuws » Geen extra subsidie van gemeente voor Kerststad Valkenburg

Wethouder Kevin Rouwette van evenementen zei dat het college van Burgemeester en Wethouders dit jaar geen extra subsidie zal toekennen aan Kerststad Valkenburg. Hij zei dit naar aanleiding van vragen van de VVD. De provincie Limburg heeft onlangs een subsidie aan kerststad toegekend van € 35.000,-. “Het is een extra financiële bijdrage van Gedeputeerde Staten en daar zal de gemeente niet tussen gaan zitten,” zei Rouwette. “De besteding van het geld is aan Kerststad Valkenburg.”

Gert Veenhuizen, voorzitter kerststad

De wethouder legde de commissieleden uit dat de indruk in het TV Valkenburg-interview gewekt zou zijn dat de gemeente geen financiële bijdrage zou leveren. “Dat is niet juist. Wij betalen jaarlijks marketing, de sfeerverlichting, verlenen een doorstartsubsidie en een structurele bijdrage van € 12.000,- voor algemene kosten. Een terechte bijdrage.”

Cheque
Afgelopen zomer ontving Gert Veenhuizen, voorzitter van Kerststad Valkenburg een cheque van Joop Atsma, voorzitter van de TVM foundation. Met die bijdrage van € 5000,- kan een deelnemende praalwagen voor de Kerstparade vernieuwd worden.
Klik hier om het interview met Gert Veenhuizen over de subsidie te bekijken.

← Vorig bericht

Mergelwandeling in en rondom Sibbe

Druivenpluk in Schoonbron gestart

Volgend bericht →