Geen geld voor weg door Houthem-St.Gerlach

Voorpagina » Nieuws » Geen geld voor weg door Houthem-St.Gerlach

Er was een zeer korte inschrijvingstermijn om in aanmerking te komen voor een subsidie om de verbindingsweg door Houthem-St.Gerlach te renoveren. Daarbij komt dat er zeer specifieke voorwaarden werden gesteld, schrijft het college van B&W als antwoord op vragen van de CDA-fractie. “En daaraan voldeden we niet. Daarom hebben wij gekozen voor een ander project. Een veilige schoolroute tussen Vilt en Berg.” Uit het antwoord van het college blijkt echter dat de provincie Limburg geen financiën voor dit laatste project heeft toegekend.

Nogmaals inschrijven
Als zoethouder schrijft het college dat men in een mogelijk toekomstige tweede ronde weer zal inschrijven. Houthem komt er nu een beetje bekaaid van af. De gemeente gaat een aparte subsidiescan voor de weg uitvoeren. Dat betekent dat verder gezocht wordt om in aanmerking voor een subsidie te komen.

Hoognodig onderhoud
Er is veel kritiek van de inwoners van Vroenhof in Houthem op de slechte staat van onderhoud van de doorgaande weg. Raadslid Thomas Brune van het CDA vindt dat er hoognodig volledig onderhoud gedaan moet worden. Meer via deze link.

Lees hier de gehele antwoordbrief van het college van B&W.

Foto Google Maps

← Vorig bericht

Gemeente en werkgroep herstellen mergelmuur in Lokerstraat

VVD vordert krimpgelden Kloosterkerk terug & VIDEO

Volgend bericht →