Geen grote 'Oud op Nieuw' incidenten tijdens drukke jaarwisseling.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » Geen grote 'Oud op Nieuw' incidenten tijdens drukke jaarwisseling.

In Maastricht is bij een 23-jarige man vuurwerk in zijn hand ontploft.

De jaarwisseling in de regio Limburg-Zuid is samen te vatten als druk, zonder grote oud-op-nieuw gerelateerde incidenten. In totaal zijn afgelopen nacht 23 mensen aangehouden.

In Maastricht is bij een 23-jarige man vuurwerk in zijn hand ontploft. Dit gebeurde op de Robert Graaflandlaan. Omdat bij betrokkenen de emoties hoog opliepen werd door de politie assistentie verleend. De man moet vermoedelijk enkele vingers missen. Ambulancepersoneel heeft 13 alcoholgerelateerde onderzoeken gedaan. Dat is meer dan in een normaal weekend. Ook waren er veel buitenbrandjes, met name in Maastricht. Dit wijkt niet af van andere jaren.
Geweld tegen politie
Met betrekking tot geweld tegen politie ambtenaren zijn er vanaf zaterdag drie incidenten geweest: Bij een incident in Maastricht vannacht werden twee agenten bedreigd. De verdachte is aangehouden en tegen hem wordt aangifte gedaan. Een agent van de basiseenheid Kerkrade kreeg klappen bij de aanhouding van vier mannen die er na een aanrijding vandoor waren gegaan. Eén van de vier sloeg de agent die hier een pijnlijke kaak aan over hield. Zaterdagmiddag werd gericht vuurwerk gegooid naar agenten.
Zij waren aanwezig bij een basisschool in Heerlen omdat daar door vuurwerk ruiten gesneuveld waren. Hier zijn geen aanhoudingen verricht.

← Vorig bericht

Gebroeders Geenen 'ondernemer van het jaar'.

"Valkenburg herondekt haar grandeur", zegt Eurlings.

Volgend bericht →