Géén ijsbaan in centrum Valkenburg aan de Geul.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Géén ijsbaan in centrum Valkenburg aan de Geul.

Kosten vormen belemmering.Stichting Kerststad Valkenburg maakte bekend dat er geen geld voorhanden is voor het aanleggen van een ijsbaan tijdens de kerstperiode in het Valkenburgse centrum.
“De optie is serieus bekeken maar veel te duur”, aldus voorzitter Wiel Boltong. De kosten voor het aanleggen en onderhouden tijdens de periode van 6 weken variëren van € 75.000 tot € 100.000.
Om kerststad Valkenburg beter in de markt te zetten, verzorgt de VVV de marketing. “Onder het motto “massa = kassa” moet iedere ondernemer de beide kerstmarkten en de gemeente de kerstmarkt gaan verkopen.
Onder leiding van de VVV probeert men meer verblijfsgasten in Valkenburg te krijgen. Daartoe is een nieuw logo ontwikkeld dat zoveel mogelijk verspreid dient te worden via internet.
Het VVV wil veel bezoekers aantrekken uit de Euregio, Frankrijk en Engeland. Een nieuwe brochure is klaar. “De concurrentie zit niet stil”, maakte Anya Niewierra de aanwezige ondernemers duidelijk.
“Valkenburg zal nieuwe activiteiten moeten organiseren”. Er wordt gedacht aan culturele activiteiten zoals muziekvoorstellingen, koren en kleine muziekgroepen. “De jeugd van harmonie Walram wil in het centrum voorstellingen geven”, zei Ivo Mullenders van de Kasteelstichting, die het idee van Walrammers had vernomen. “Dat is een nieuwe impuls”, aldus Niewierra.

← Vorig bericht

Walram zegeviert in derby.

Een valhek … hoe ziet dat eruit ?

Volgend bericht →