Geen klachten/meldingen over spoorwerkzaamheden

Voorpagina » Toerisme » Geen klachten/meldingen over spoorwerkzaamheden

Er zijn geen klachten en/of meldingen van overlast bij de gemeente ontvangen over de spoorwerkzaamheden afgelopen weekeinde tussen de Bosstraat en de Nieuweweg. Dat zegt wethouder Carlo Vankan dinsdag. “De doorsteek aan de de Nieuweweg is meer open dan dicht geweest”, aldus Vankan.
Hij legt uit dat de gemeente niet op de hoogte was dat alle drie de overwegen in één keer afgesloten zouden zijn. “Dat was niet vergunningplichtig. De gemeente heeft alleen een milieuvergunning afgegeven. Daarin stond niets over de afsluiting van drie overwegen en daardoor het afsluiten van een hele woonwijk. Sterker, er zou zelfs één overweg openblijven. Vorige bleek dat ze toch alle drie dicht zouden gaan, heb ik contact gezocht met Cesco Holthuis van Prorail en overleg gepleegd. Uiteindelijk kreeg ik donderdagochtend het verlossende telefoontje dat er een overweg openbleef. Er zouden verkeersregelaars geplaatst worden. Twee van Prorail en twee van de gemeente. En dat heeft goed gewerkt.”
Waar het gegeven van drie overwegen ineens te sluiten vandaan komt, is niet te achterhalen laat Vankan weten op vragen van TV Valkenburg. “Prorail kijkt uitsluitend naar de veiligheid en handelt daar naar”, aldus Vankan. “Hopelijk zijn de renovatiewerkzaamheden goed uitgevoerd zodat we niet hoeven te vrezen dat de spoorovergangen binnenkort nogmaals dicht moeten.”
Foto Fons Winteraeken, TV Valkenburg

← Vorig bericht

Infoavonden wateroverlast in Terblijt

Ouderen vragen geen zorgtoeslag aan

Volgend bericht →