Geen nieuwbouw gidsenhuis.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Geen nieuwbouw gidsenhuis.

Onderzoek naar openheid Stichting Kasteelruïne.Burgemeester Eurlings maakte bekend dat het College van B&W de nieuwbouwplannen voor een gidsenpand bij de ingang van de Fluweelengrot definitief heeft afgewezen. Deze beslissing is genomen vanwege strijdigheid met het geldende bestemmingsplan. “Een bemiddelingspoging, aangedragen door de Kasteelstichting, is van de baan”, aldus Eurlings.
De Kasteelstichting stelde als eis dat de gemeente de extra kosten voor de nieuwbouw zou betalen. “Zelfs een gezamenlijk optrekken in deze kwestie werd resoluut van de kant van de Fluweelengrot afgewezen”, aldus de brief van de gemeente aan de Kasteelstichting. “Wij vinden het jammer in de krant te moeten lezen dat de penningmeester van de Kasteelstichting € 3300,= opstrijkt”, poneert Eurlings.
“Waar is de openheid van deze stichting die toch een belangrijke toeristische functie in Valkenburg aan de Geul bekleedt”, aldus Eurlings. Het Valkenburgse College vindt zulke bedragen aan stichtingbestuurders uit betalen niet van deze tijd. Burgemeester en Wethouders zijn van plan om nieuwe regels daaromtrent op te stellen.
Eurlings: “Deze stichting exploiteert een belangrijke toeristische kerstmarkt, een kasteelruïne en prehistorische grot. Daarnaast krijgt men een gemeentelijke bijdrage uit de belastingpot. Dus wij gaan mogelijkheden onderzoeken om meer transparantie te krijgen in de stukken”.
Foto: Fons Winteraeken, Tv Valkenburg © 2009

← Vorig bericht

Acht Valkenburgers ontvingen lintje.

Kasteel Oost: "storm in glas water".

Volgend bericht →