Geen nieuwe woningbouw voor Valkenburg aan de Geul

Voorpagina » Nieuws » Geen nieuwe woningbouw voor Valkenburg aan de Geul

In 33 gemeenten door heel Nederland kunnen binnenkort 44.277 nieuwe woningen worden gebouwd. Hiervan valt 64% in de categorie ‘betaalbaar’: starterswoningen en woningen voor mensen met een middeninkomen. Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties geeft hiervoor een financiële bijdrage van € 253 miljoen vanuit de Woningbouwimpuls. Hiermee draagt het ministerie bij aan projecten die anders moeilijk of traag tot stand komen, omdat ze een financieel tekort hebben. Valkenburg aan de Geul is niet in deze derde tranche opgenomen, terwijl daar wel op ingezet was.

Gemeente betreurt afwijzing
In een reactie laat wethouder Carlo Vankan weten over de beslissing telefonisch geïnformeerd te zijn. “Natuurlijk betreuren we de afwijzing. We wachten nu nog op een afwijzingsbrief met nadere onderbouwing. Begin 2022 vindt hierover een evaluatiegesprek plaats met het ministerie van BZK om de aanvraag te bespreken en feedback te ontvangen. Daarna beraden we ons over de stappen die we dan gaan ondernemen,” aldus de wethouder.

Overzcihtskaart woningbouwimpuls

Grote interesse
Ook bij de derde tranche was er vanuit gemeenten veel interesse in een bijdrage uit de Woningbouwimpuls. In totaal werden er 65 aanvragen ingediend, laat de Rijksoverheid in een publicatie weten. Een onafhankelijke toetsingscommissie heeft zich over deze aanvragen gebogen. Limburg wordt niet genoemd in de publicatie van gemeenten.

Bekijk hier de kamerbrief van de minister over de derde tranche.

Afbeelding Rijksoverheid

← Vorig bericht

Waterschap mag bomen niet uit de Geul verwijderen

Bianca Rooding-Eurlings lijstaanvoerder VVD voor gemeenteraadsverkiezing

Volgend bericht →