Geen Omloop Schin op Geul meer.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Schin op Geul » Geen Omloop Schin op Geul meer.

Mooie en belangrijke wielerkoers geschrapt door buurgemeente.In Schin op Geul is afgelopen zomer voor de laatste keer een Omloop Schin op Geul georganiseerd. De organisatie van deze mooie wielerkoers door het Schin op Geulse en Voerendaalse land heeft dit bekend gemaakt.

In een verklaring geeft de organisatie de volgende reden:
"De Stichting Sport Promotion Schin op Geul ontving afgelopen week een brief van de gemeente Voerendaal waarin hen werd medegedeeld dat er vanaf dit jaar alleen nog plaats is voor de Hel van Voerendaal en de Ronde van Ransdaal. De gemeente geeft als reden de overlast die wordt ervaren van wielertochten en de klachten die ze ontvingen uit de kernen Colmont, Winthagen en Ubachsberg. Het vreemde hieraan is dat de Omloop Schin op Geul géén wielertocht is en daarnaast ook niet de kernen Colmont, Winthagen en Ubachsberg aandoet".
Met pijn in het hart heeft de organisatie kennis genomen van het besluit van de gemeente Voerendaal dat hun per brief is medegedeeld.

Foto’s Hein Reuters, Tv Valkenburg © 2012/2013

Lees hieronder de gehele verklaring van de organisatie van de omloop van Schin op Geul:

Gemeente Voerendaal liquideert Omloop Schin op Geul
De gemeente Voerendaal heeft er met haar besluit om slechts twee wielerwedstrijden per jaar toe te staan voor gezorgd dat de Omloop Schin op Geul van de kalender zal verdwijnen. De Stichting Sport Promotion Schin op Geul ontving afgelopen week een brief van de gemeente Voerendaal waarin hen werd medegedeeld dat er vanaf dit jaar alleen nog plaats is voor de Hel van Voerendaal en de Ronde van Ransdaal. De gemeente geeft als reden de overlast die wordt ervaren van wielertochten en de klachten die ze ontvingen uit de kernen Colmont, Winthagen en Ubachsberg. Het vreemde hieraan is dat de Omloop Schin op Geul géén wielertocht is en daarnaast ook niet de kernen Colmont, Winthagen en Ubachsberg aandoet.
Voorzitter Jan Bock is om voornoemde reden dan ook ziedend over het besluit van de gemeente Voerendaal. “In april van dit jaar werd ik door de gemeente Voerendaal uitgenodigd voor een gesprek met burgemeester Sprokkel en enkele ander mensen van de gemeente. Hier kwam het onderwerp klachten ook ter sprake. Ik heb deze mensen proberen duidelijk te maken dat de Omloop Schin op Geul geen toertocht is en dat onze wedstrijd de kernen waaruit de klachten komen niet aandoet. Alle mensen die aan het parcours wonen krijgen van ons netjes een brief en programmaboekje waarin alle informatie staat die ze nodig hebben. Hierin staat ook een telefoonnummer waar ze terecht kunnen met eventuele klachten. We hebben echter tot op heden niet één klacht ontvangen. Daarnaast zorgen politie, verkeersregelaars en de Stichting Euro Motard er voor dat alles in goede banen wordt geleidt. Dit jaar kregen we van de jury het predicaat ‘best georganiseerde wedstrijd van Nederland’.
Ik heb de heer Sprokkel en de andere aanwezigen duidelijk gemaakt dat een verbod om over Voerendaalse wegen te rijden, het einde van onze wedstrijd zou betekenen. We kunnen gewoon geen andere kant op, want de route verleggen richting Valkenburg of Gulpen is niet bespreekbaar. We zouden dan gebruik moeten maken van de provinciale weg en dat is gezien de drukte op deze weg niet mogelijk.
Ook het aanbod om de route iets aan te passen, waardoor de kern Fromberg wordt vermeden, heeft blijkbaar geen zoden aan de dijk gezet. In mijn ogen stond het besluit van burgemeester Sprokkel al vast. Zijn woorden “Iedereen moet maar gaan fietsen waar hij vandaan komt” bevestigen voor mij dit vermoeden”.
Hiermee is de Omloop Schin op Geul ten dode opgeschreven. Er zal een mooie en goed georganiseerde wedstrijd van de KNWU kalender verdwijnen. “Iets wat je in vier jaar door hard werken hebt opgebouwd wordt je zomaar zonder overleg afgenomen. De echte veroorzakers van de overlast, de vele toertochten die Limburg doorkruisen, kunnen gewoon hun gang blijven gaan. De vier uurtjes die onze wedstrijd in beslag neemt zijn schijnbaar te veel voor wielerprovincie Limburg. Als dan ook nog de dag waarop je dit persbericht schrijft het Nederlands kampioenschap voor studenten in Voerendaal wordt verreden, vraag je je af waar is de gerechtigheid”. Naast de Ronde van Limburg, die dit jaar wegens financiële problemen moest afhaken, verkeren nog veel meer Limburgse en landelijke wedstrijden in zwaar weer. Dit maakt het voor ons als financieel gezonde wedstrijd des te zuurder. In Parkhotel Valkenburg hadden wij een mooi nieuwe hoofdsponsor gevonden. Daarnaast brachten vele andere sponsoren ons op het niveau waarop we nu zaten. Helaas is dit alles nu voorbij.

Stichting Sport Promotion Schin op Geul

Tot zover deze verklaring van de organisatie.

← Vorig bericht

Duidelijke overwinning van SEC heren 1.

Hergebruik van mergel in nieuwe panden.

Volgend bericht →