Geen titel voor ZVV De Kilo uit Berg.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » Geen titel voor ZVV De Kilo uit Berg.

Voor ruim 150 toeschouwers ontstond een spannende strijd.Zaterdagavond rond de klok van half 7. Voorzitter Jef Kleijnen van zaalvoetbalvereniging De Kilo loopt nerveus op en neer door café Victor in sporthal De Bosdries. “Ik hoop vurig dat we winnen van Schaesberg en dus kampioen worden. Dat zou een mooi geschenk zijn voor de vereniging in ons jubileumjaar.”
De Kilo werd op 24 april 1988 opgericht en werd dus onlangs 25 jaar jong. Tijdens die periode kwam het eerste team zelfs uit in de eerste divisie. Na enkele degradaties speelt de formatie van coach Ron Ubags sinds 2010 in de tweede klasse. “Deze groep trekt nu 3 jaar met elkaar op en is in alle opzichten gerijpt. We zien wel of het vanavond lukt. Ik ben al erg content dat we zover zijn gekomen in de competitie en dat we bovendien weer zijn doorgedrongen tot de kwartfinale in de strijd om de beker,”aldus Ubags.
Voor ruim 150 toeschouwers ontstond een spannende strijd waarbij voor elke bal tot op het scherpst van de snede werd gestreden. Echt onsportief werd het echter zelden of nooit. Het was dan ook heel jammer dat scheidsrechter Hoeksma de sfeer onvoldoende aanvoelde en (in diverse situaties onnodig) strooide met gele en zelfs 3 rode kaarten.
Vanaf het beginsignaal ging Schaesberg strategisch te werk. De gasten lieten De Kilo het spel maken en beperkten zich tot uitermate gevaarlijke counters. De 0-1 voorsprong na ruim 10 minuten was dan ook geen verrassing. De Kilo was echter niet van slag. Integendeel; binnen 7 minuten werd de achterstand via Stef Ackermans (strafschop) en Ruud Delamboye (verwoestende uithaal) omgebogen in een 2-1 voorsprong die ook aan het einde van de eerste helft op het scorebord stond.
Tijdens de pauze was Jef Kleijnen niet gerust op een goede afloop. “Ik ben benieuwd of de jongens deze voorsprong kunnen vasthouden. Schaesberg is wel erg goed,” sprak hij, wat achteraf zou blijken, wijze woorden.
Voor iedereen die De Kilo een warm hart toedraagt zou hij helaas gelijk krijgen. Schaesberg schoot als een speer uit de startblokken en scoorde in een mum van tijd tweemaal (2-3). Twee minuten voor het einde werd hieraan zelfs de vierde treffer toegevoegd, waarna de gasten aan een feestje konden beginnen. De Kilo was verslagen, treurde maar toonde met verve haar sportiviteit door elke speler van de kersverse kampioenen uit Landgraaf met een boeket bloemen huiswaarts te laten keren.
Chapeau!

Foto gemaakt mey mobiele telefoon: ZVV de Kilo

← Vorig bericht

Ingezonden reactie CDA over brief PPGV, D66, VVD.

Ook dames 1 VC S.E.C. promoveert.

Volgend bericht →