Geen transferium in de Beekstraat.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Broekhem » Geen transferium in de Beekstraat.

Geen financiële middelen voor dit project beschikbaar.Volgende week dinsdag bespreekt de commissie SOB de actuele situatie rond het Transferium in Strabeek. Technisch bezien levert dit project geen problemen op, door het financiële aspect wordt realisatie echter moeilijk zo niet onmogelijk. Het project houdt in dat het braakliggende terrein langs de afrit van de A79 vanuit de richting Maastricht ingericht wordt voor het langparkeren van auto’s bussen, campers en vrachtwagens.

Daarbij zou een treinstation voor de lightrail aangelegd worden en er een fietsverhuurbedrijf gevestigd worden. Maar de beoogde locatie biedt onvoldoende ruimte voor al deze plannen.

Planbureau Heggen heeft berekend dat op het terrein maximaal 285 autoparkeerplaatsen gecreëerd kunnen worden tegen een dagtarief van € 2,50 per plaats. Om het parkeerterrein kosten neutraal te krijgen dient er op 158 dagen een volledige bezetting te zijn.

Dit staat nog los van de afschrijving- en de investeringskosten die gemaakt worden.

Het gemeentebestuur adviseert de commissie SOB, gezien de slechte financiële positie van de gemeente, om af te zien van de realisatie van het Transferium.

Wel kan er een tankstation of fietsverhuurbedrijf in het gebied gerealiseerd worden.

Foto Frans Hendriks, Tv Valkenburg © 2010

← Vorig bericht

Cadeautjes voor de kinderen van Afrika.

Doorstart jeugdkarnaval Vilt.

Volgend bericht →