Geen uitleg 'denktank' op gepresenteerde plannen

Voorpagina » Toerisme » Geen uitleg 'denktank' op gepresenteerde plannen

Tijdens de maandag gehouden inloopbijeenkomst over de aanpassingen aan de Pr. Beatrixsingel in Broekhem Zuid in Black Labels Hotel op Par’Course heeft niemand van de ‘denktank’ uitleg gegeven aan bezoekers. Terwijl dit wel in de uitnodigingsbrief gesteld is. Er waren wel leden van de werkgroep De Leeuw aanwezig. Bezoekers die vragen c.q. opmerkingen hadden, hebben deze gesteld aan ambtenaren of aan de wethouder van de gemeente.
De twee gepresenteerde varianten lagen uitgestald op diverse tafels. Mooie, grote en duidelijke veelkleurige afbeeldingen lagen ter inzage waarbij de eerste variant – de voorkeursvariant van het college – en de derde variant – de voorkeursvariant van de bewoners – hadden veel bekijks. Daarnaast willen bewoners niet dat de voorrangsregeling vanuit de wijk wordt aangepast.

2019-05-13 Variant 1

De eerste variant waarbij er fietssuggestiestroken op de bestaande weg zijn aangebracht, heeft de voorkeur van wethouder Vankan. Een variant die reeds eerder op tafel lag, maar door de raad even ter zijde is geschoven omdat de bewoners van de wijk geen inspraak hadden. De bewoners kozen vervolgens voor de derde, duurdere variant. Hierbij wordt de de weg enkele meters verbreed en komen er aan beide kanten van de weg gescheiden fietspaden. Deze variant zou drie keer duurder worden dan de eerste variant. Het zou gaan om circa 8 ton. Stand per mei 2019.
De plannen om de Pr.Beatrixsingel te renoveren komen voort uit de ontwikkeling die ten zuiden van de weg is gerealiseerd. Par’Course. De verwachting is dat er veel meer verkeer door de straat gaat rijden. Daarbij is de weg in 40 jaar niet aangepast.
Komende zondag in het programma TV Valkenburg Vandaag hoort u reactie van diverse bewoners op de gepresenteerde varianten.
Foto’s Fons Winteraeken, TV Valkenburg

← Vorig bericht

Woning in Halderstraat gesloten

Broekhem Noord wil geen vergunningparkeren

Volgend bericht →