Geen vastelaovend voor Schin op Geul

|
, ,

Voorpagina » Nieuws » Geen vastelaovend voor Schin op Geul

De Schin op Geulse vastelaovesvereniging CV de Waterratte en JCV de Waterretjes hebben besloten om alle activiteiten voor het komende vastelaovesseizoen af te gelasten. “Met pijn in het hart hebben we deze beslissing moeten nemen”, aldus Dave Pasmans, president van de vastelaovesvereniging.

Overleg
Afgelopen week is er overleg geweest tussen alle Valkenburgse vastelaovesverenigingen uit Valkenburg aan de Geul en burgemeester Schrijen en wethouder Bisschops. “De burgemeester heeft alle verenigingen gevraagd wat men onder de gegeven omstandigheden van plan is te organiseren. Uit het overleg is afgesproken dat sowieso tot aan Nieuwjaar geen activiteiten georganiseerd zullen worden”, zegt Dave Pasmans tegen TV Valkenburg. Dat betekent dat voor Schin op Geul voor het seizoen 2020 – 2021 geen nieuwe hoogheden worden uitroepen. “Er zal dus geen proclamatie en receptie plaatsvinden. Alle carnavalsactiviteiten in het seizoen 2020-2021 zijn helaas afgelast”, aldus een passage uit het persbericht.

Gezondheid staat voorop
“Indien de situatie rondom Covid-19 verandert, zullen wij bekijken of het mogelijk is activiteiten te organiseren rond de carnaval of carnaval zelf”, schrijft de carnavalsvereniging. Zij vinden het op dit moment onverantwoord om activiteiten te organiseren. De gezondheid van iedereen staat voorop, vinden de Waterratte. De beide Schin op Geulse vastelaovesverenigingen zijn de eerste in Valkenburg aan de Geul die een beslissing genomen hebben.

← Vorig bericht

Mountainbikepad in Natura 2000-gebied afgesloten

‘Ouwwiever zomer’ in aantocht: de BBQ kan weer naar buiten

Volgend bericht →