Geen verplaatsing Amstel Goldrace volgend jaar.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » Geen verplaatsing Amstel Goldrace volgend jaar.

Beide evenementen vallen in het Paasweekeinde.De SP-fractie in de gemeenteraad stelde maandagavond voor om geen medewerking te verlenen aan de organisatie van de toerversie en de profkoers de Amstel Goldrace. Peter Visser verwacht dat het in het weekeinde van 19 en 20 april 2014 veel te druk wordt in het Limburgse land.

"Beide activiteiten vallen in 2014 in het toch al zeer drukke Paasweekeinde". De gehele gemeenteraad wuifde het SP-voorstel weg. "Laat het maar lekker druk zijn", was de redenering van het CDA.

“Het is zelfs zo dat andere evenementen rekening houden met de UCI-kalender”, betoogde PvdA-er Hub Aussems. VVD-er Jan Vermeer heeft " onderzocht welke van beide evenementen eerder was vastgesteld: Pasen of de Amstel Gold Race? Op voorspraak van het CDA moet dat Pasen geweest zijn”.
Algemeen Belang redeneerde zakelijk: “welke plaats kan nu al zeggen dat zij volgend jaar Pasen al helemaal volgeboekt is. En dat in deze crisistijd. Iedereen past zich aan ten faveure van het economisch belang”.

"In 2006 vielen beide evenementen ook in het Paasweekeinde. Na de gehouden evaluatie viel alle drukte mee’, aldus wethouder Willem Thijssen (CDA/evenementen).

De motie van de SP werd met 15 tegen 2 stemmen verworpen.

← Vorig bericht

TTV Falco 3 wint met ruime cijfers.

42ste Veldekedialekmès.

Volgend bericht →