Géén zienswijzen tegen afbraakbesluit?

Voorpagina » Toerisme » Géén zienswijzen tegen afbraakbesluit?

Er kunnen géén zienswijzen ingediend worden tegen een mogelijk besluit van de gemeenteraad om de Polfermolen af te breken. Dat zei wethouder Carlo Vankan buiten de uitzending om tegen presentator Constant Nuijtens van het radioprogramma Valkenburg Actueel.
Mocht de raad aldus besluiten, is het raadsvoorstel op dat punt incorrect. TV Valkenburg heeft afgelopen week vragen over de mogelijkheid om zienswijzen in te dienen na een afbraakbesluit, maar nog geen antwoorden ontvangen. De afdeling communicatie van de gemeente heeft beloofd om de antwoorden maandag te kunnen leveren.
Vankan maakte duidelijk dat een dergelijke procedure niet gevolgd kan worden omdat er geen rechtsgevolg aan een afbraakbesluit vast zit. Bij bijvoorbeeld het raadsbesluit Hart van Valkenburg, waarbij het nieuwe winkel- en woonhart in het centrum besloten werd in juni 2009, stond de rechtsgang wel open. Het besluit had grote gevolgen voor de bestaande winkels. Inwoners en belangengroeperingen hebben tot aan de Raad van State geprocedeerd.

← Vorig bericht

Programma Sjinborn

Trompetten en blazers bij opening Aan de Kei

Volgend bericht →