Geen zwerfafval meer op de 'snoeproute'

Voorpagina » Toerisme » Geen zwerfafval meer op de 'snoeproute'

De gemeente Valkenburg aan de Geul gaat de strijd aan met zwerfafval op de schoolroute. De snoeproute is een route die loopt tussen school en supermarkt  of van de winkel naar huis. In Valkenburg betekent dit dat de snoeproute van het Stella Maris College naar de Aldi en Polfermolen wordt aangepakt en als gevolg makkelijker is vrij te houden van zwerfafval.
Maatregelen
Na inspectie van de snoeproute met bestaande voorzieningen, heeft de gemeente geconcludeerd dat enkele bestaande afvalbakken verplaatst en extra nieuwe afvalbakken toegevoegd worden op de route. Scholieren komen op de route in de nabije toekomst tips tegen over ze hun afval weg kunnen gooien.
Bewustwording
De gemeente hoopt op deze manier de omgeving schoner te kunnen houden en bij te dragen aan bewustwording rondom zwerfafval. De gemeente heeft zich onlangs verbonden aan net programma zwerfafval van NederlandSchoon. In dit programma zijn een aantal doelen vastgelegd om een grote ambitie waar te maken, namelijk de schoonste gemeente van Nederland te worden.
World Cleanup Day
Zaterdag is het weer World Cleanup Day. Wereldwijd trekken mensen ten strijde tegen zwerfafval. Ook de inwoners van Valkenburg aan de Geul doen dat. Vanaf ’t Koetshoes bij Kasteel Oost. Start om 11 uur, einde circa 13.00 uur, knijpers en zakken liggen op de deelnemers te wachten, vlaai en drank na afloop. Meld je aan via info@valkenburg.nl en help een klein beetje mee in de strijd tegen zwerfafval en voor een schonere omgeving.
Archieffoto TV Valkenburg

← Vorig bericht

Stropers met geweren aangehouden in Houthem

Herstelwerk aan straatwerk op het Walramplein

Volgend bericht →