Geld lenen bij de gemeente voor verduurzamen woning

Voorpagina » Nieuws » Geld lenen bij de gemeente voor verduurzamen woning

Particuliere huiseigenaren in de gemeente Valkenburg aan de Geul kunnen binnenkort geld lenen bij deze gemeente om daarmee hun bestaande woning te verduurzamen. Ze trekt hiervoor een budget van één miljoen euro uit. Met deze service hoopt de gemeente particuliere huiseigenaren te bewegen maatregelen te treffen ter beperking van het energieverbruik van hun woning.

Welke maatregelen?
Veel is er mogelijk. Bijvoorbeeld: bodem- en/of vloerisolatie, spouwmuurisolatie, hoogrendementsglas, isolerende deuren, hybride en volledige waterpomp, zonnepanelen, zonneboiler etc.

De lening
Het minimale leenbedrag is € 2500,-. Het maximale € 25.000,-. De overeenkomst van lening wordt afgesloten met het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting. Zij voert ook de (wettelijk) vereiste financiële toetsing uit.

Susteen Nederland BV
Deze door de gemeente geselecteerde serviceprovider moet door de huiseigenaar worden ingeschakeld. Zij biedt de eigenaar veel service. De provider inventariseert de maatregelen die de eigenaar kan uitvoeren. Zij brengt vervolgens een gespecificeerde offerte uit. Uiteindelijk realiseert de provider als hoofdaannemer de maatregelen. De kosten van deze serviceprovider kunnen in de geldlening worden meegefinancierd. Dat geldt ook voor advies- en taxatiekosten die worden gemaakt in verband met de lening.

Openstelling indienen aanvraag

Het tijdstip waarop aanvragen voor deze stimuleringsregeling kunnen worden ingediend wordt binnenkort door burgemeester en wethouders bekendgemaakt. Dit zal niet voor 10 oktober zijn, omdat op die dag de gemeenteraad zijn eindoordeel zal geven over de totale regeling Stimuleringslening Verduurzaam je Huis Valkenburg aan de Geul 2022.

← Vorig bericht

Speeltuin en voedselbos Ulebösjke in Sibbe geopend

Weer spek op ribben voor Kerststad Valkenburg

Volgend bericht →