"Geld volgt goede plannen" betoogt Eurlings

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » "Geld volgt goede plannen" betoogt Eurlings

Raad krijgt laatste stand van zakenWoensdagavond 18 juni 2008 kreeg de gemeenteraad een stroom aan informatie over de stand van zaken van de Agenda Valkenburg. Burgemeester Eurlings somde alle afzonderlijke plannen op waarbij hij zeer duidelijk aangaf “op alle fronten begonnen te zijn”.
Eurlings somde zo’n 10 projecten op: ondergrondse parkeergarages, Geulhal, De Leeuw terreinen, Martha Flora Huis, Villa Via Nova, Pelerinstraat en Gosewijnstraat.
Ook bebouwing in de Dr. Erensstraat en een andere invulling van het postkantoor met winkels en woningen. De nieuwe invulling van het Casinopleintje (“geen amphitheater, dat kan elders op het Th.Dorrenplein”) en de ontwikkeling van de tuin van het Domain Cauberg, het voormalige paterskloosters. Eurlings wil met toparchitecten gaan overleggen welke mogelijkheden deze lokatie biedt om het plan “de tuinen van Valkenburg” mee uit te breiden.
Opmerkelijk is Eurlings visie om de Ruïne opnieuw op te bouwen. “Kijk maar naar het kasteel van Lissabon. Dat wordt ook in een tijdsbestek van 25 jaar opgebouwd. Dat moet hier ook kunnen” betoogde hij.
Eurlings motto is: “Geld volgt goede plannen. Kansen zien en kansen pakken”.
Meerdere malen pleitte hij vurig voor de plannen. Hij legde de raad voor om snel in te stemmen met de uitbreiding van de flat aan de Dr.Erensstraat.
“Er staat nu al een investeerder klaar om voor de zomer van dit jaar te beginnen met de bouw. Een unieke kans, die niet vaak voorbijkomt” aldus Eurlings. Vrijdag 4 juli kan de raad pas oordelen.
Foto’s Fons Winteraeken, Tv Valkenburg © 2007/2008

← Vorig bericht

Gemeente doet mee aan project "Dorpen in het groen"

De plannen van € 30 miljoen

Volgend bericht →