Gelijkspel hoogst haalbare voor Walram in topper

Voorpagina » Toerisme » Gelijkspel hoogst haalbare voor Walram in topper

VV Walram behaalde in Nuth een punt in het rechtstreekse duel met nummer twee van de vierde klasse A Wijnandia: 1-1. In de thuiswedstrijd verloor Walram nog drie punten op Wijnandia. Ondanks dat Walram grotendeels de overhand had in die partij.
Onder een stralend lentezonnetje startte de thuisploeg fanatiek en drong Walram in de defensieve stellingen. Meteen twee kansen in de beginfase: eenmaal pareerde doelman Bas Piëtte, het tweede schot eindigde boven hem op de lat. In de tegenstoot kwam Daimy Nijenhuis binnen de zestien, legde af op Mike Willems maar die vond niet de juiste richting. Ook na een perfecte solo had Willems het geluk niet aan zijn zijde en vond de ‘Kostas Lamprou’ van Wijnandia op zijn post.
Wijnandia was ietsjes dreigender, Walram moest op alle fronten op zijn hoede zijn om niet verrast te worden. Met name in het linker verdedigingsblok was het alle hens aan dek om de behendige buitenspeler Robin Luyten aan banden te leggen. Aanvoerder Levi Meurders had het er zichtbaar moeilijk mee.
Vijf minuten voor de thee werd Daimy Nijenhuis gezocht en gevonden met een prima pass. Met een mooie trap krulde hij rand zestien de bal langs de thuisclubgoalie: 0-1. Nog geen honderd tellen later hadden de bezoekers geluk toen de Wijnandia-spits in redelijk vrije positie finaal over de bal heen maaide! Aan de andere kant draaide een hoekschop van Mike Willems, tot opluchting van de blauw-witte ploeg, via de lat alsnog achter.
Na de wisseling van speelveldhelft kreeg Walram aanvankelijk twee kansjes om de score uit te bouwen. Vrouwe Fortuna gaf niet thuis! Vanaf dat moment ging Robin Luyten op rechts enkele malen handig door de defensie. Zijn passes konden met veel kunst- en vliegwerk weggewerkt worden.
Conny Feih moest geblesseerd van het veld. Trainer Reneerkens was gedwongen Angelo Rouwette een linie naar achteren te schuiven. Bepaald geluk had Walram toen Barry Hendriks duidelijk hands maakte binnen de beruchte lijnen maar scheidsrechter Regterschot had dit vanuit zijn positie niet waargenomen. Wijnandia werd dreigender, gooide alles op de aanval en bestookte met lange ballen de Valkenburgse defensie. Bas Piëtte moest tweemaal uitkomst bieden in penibele situaties.
Een kwartier voor tijd moest ook Levi Meurders naar de kant ten faveure van Olmo Cordweners. De druk hield aan, Walram kwam nog slechts sporadisch bij het vijandelijke doel. Tien minuten voor tijd belandde een lange corner bij de tweede paal. Daar kon een van de voorwaartsen haast ongehinderd binnen koppen: 1-1.
Wijnandia rook bloed én de drie punten. Walram zat in de klem, hapte naar adem en had een redelijke portie geluk nodig om de gelijke stand na negentig minuten op het ‘onzichtbare’ scorebord te houden. “Wij feliciteren Walram met het kampioenschap, Wijnandia gaat zich opmaken voor de nacompetitie,” was de speaker-van-dienst na afloop wel een tikkeltje te voorbarig.
Komende zondag thuis tegen RKASV, de ploeg die enkele maanden geleden op eigen veld met 2-5 werd geklopt. De ploeg uit Amby telt op de vierde plaats zeven punten achterstand op Walram en zal zeker via de derde periode een prijsje voor de nacompetitie willen pakken.
Walram 2 deed goede zaken door een 1-0 winst op de reserves van SVN. Doelman Aaron Kerbusch hield opnieuw goed stand. Camiel America slalomde na de pauze prima door de Nieuwenhaagse defensie en tikte door naar Gino Lemmens. Zijn uithaal was goed voor drie punten. Uit de laatste 7 duels, sinds eind november, behaalde de ploeg van interim-trainer Dennis Strijbosch vijf zeges en twee gelijke spelen. 28 maal werd doel getroffen, 12 maal mocht de tegenstander juichen. Walram 3 zag de derby tegen Sibbe 2 afgelast.

← Vorig bericht

Dwalen en trouwen (deel 1)

Visdag voor schooljeugd in Geulpark

Volgend bericht →