Gelijkspel Walram-dames

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Gelijkspel Walram-dames

Donderdag 19 oktober 2006 Walram-dames – Haanrade-dames (1-0) 1-1De Walram-dames oefenden op deze doordeweekse dag tegen 5de klasser Haanrade.
Het was ‘n op en neergaande wedstrijd die ’t aankijken meer dan waard was. Het is een lust voor ’t oog als je ziet hoe de Valkenburgse meisjes met de week ’t voetballen meer en meer onder de knie krijgen.
Onder leiding van de zeer enthousiaste trainer Hein Lucassen wordt 2* per week fanatiek getraind.
De 2 teams maakte er ’n leuke wedstrijd van. Na 10 minuten had Lisanne de Walram-ladies op voorsprong kunnen brengen maar ze kreeg ’t leer niet langs de keepster van de bezoekers.
Haanrade kwam wel af en toe voor ’t Walram-doel maar keepster Lilian stond steeds op de goede plek.
In de 20ste kwamen de Walram-dames op voorsprong. Een doelpoging van Sharon kwam via-via weer voor de voeten van Sharon die vanaf 16 meter de bal keihard in de driehoek joeg 1-0 de hardwerkende Walramsters domineerden tot aan de rust.
Een bekeken schot van Sanne werd met moeite gekeerd door de Haanrade-keepster rust 1-0.
Na de thee bleef Walram ’t beste van ’t spel houden. Een vrije trap van Anouschka scheerde net over de lat en Silke en Lisanne wisten 2 grote mogelijkheden niet te verzilveren.
Een kwartier voor tijd kwamen de bezoekers op gelijke hoogte. In de kluts kwam de bal voor de voeten van keepster Lilian. Ze probeerden de bal hard weg te rammen. Een doorgelopen speelster van Haanrade kreeg de bal tegen haar lichaam en tikte de bal eenvoudig over de lijn 1-1 Haanrade ging fel op jacht naar ’n volgende treffer.
Walram werd teruggedrongen op eigen helft maar keepster Lilian hield met enkele schitterende reddingen haar ploeg op de been. In de laatste 5 minuten had Walram nog 2 grote kansen maar Sharon en Silke wisten niet meer te scoren.
De volgende dames behaalden ’n eervol gelijkspel: Lilian, Ank, Linda, Sanne, Darly, Sophie, Anouschka, Jolanda, Sharon, Silke, Lisanne en Laurie
Zondag 22 oktober spelen de dames hun laatste oefenwedstrijd om 14.00 uur thuis tegen ’t Brunssumse de Leeuw.
Zondag 29 oktober spelen de dames hun 1ste competitiewedstrijd uit tegen Bekkerveld.

← Vorig bericht

Expositie Wiel Sijstermans in de Polfermolen

Valkenburg aan de Geul 3e innovatieve gemeente in Nederland

Volgend bericht →