Gemeenschapshuis Vilt wordt multifunctioneel gebouw

Voorpagina » Toerisme » Gemeenschapshuis Vilt wordt multifunctioneel gebouw
Het bestuur van de Stichting Gemeenschapshuis Cascade is van plan om Cascade in Vilt te upgraden naar een multifunctioneel gebouw waar diverse doelgroepen een plek kunnen vinden voor diverse activiteiten, bijeenkomsten en dergelijke. Daarvoor heeft het bestuur diverse subsidie’s aangeboord via de gemeente Valkenburg aan de Geul, de provincie Limburg. Het Oranjefonds schonk € 20.000,- aan de stichting.

Cascade in Vilt

Toekomstbestendig maken
Het bestuur ziet de terugloop van actieve verenigingen, terugloop in het gebruik van het gemeenschapshuis en de horeca, verdwijnen van de basisschool als een van de problemen die opgelost dienen te worden. “Het bestuur wil zoveel mogelijk ondernemen om de centrale doelstellingen van het gemeenschapshuis overeind te houden en het gebouw en de voorziening te behouden voor de toekomst”, aldus Hellen Van den Bergh-Damen van het bestuur.
Andere functie gemeenschapshuis
Om te voldoen aan de nieuwe, veranderende functie van Cascade wordt middels een interne verbouwing functionele en esthetische maatregelen getroffen om het gebouw geschikt te maken en hiermee recht te doen aan “gemeenschapshuis plus”. Daartoe worden de lokalen van de voormalige voetbalclub VV Vilt verbouwd en bij het gemeenschapshuis betrokken.
Archieffoto TV Valkenburg
← Vorig bericht

Sympathiek: coronakwartje voor horeca-ondernemer

Aangepaste bezoekregeling terrassen, ook in Valkenburg aan de Geul

Volgend bericht →