Gemeente akkcoord met parkeerdek

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Gemeente akkcoord met parkeerdek

Theo Rooding reageert op zijn nieuwste plannen

Het College van B&W gaat in principe akkoord met het bouwen van een parkeerdek op het achterterrein van de voormalige garage Caubo aan de Neerhem. Er worden diverse voorwaarden aan het plan gesteld door B&W.

Zo moet dhr. T. Rooding aan de achterzijde van het parkeerdek een groenbeplanting aanbrengen zodat de auto’s visueel

uit het zicht staan. Dhr. Rooding zal zijn plannen moeten bespreken met de buurt.

Temeer er voor het plan voldoende draagvlak nodig is van de omwonenden. Eventuele planschadeclaims worden in een overeenkomst met de aanvrager vastgelegd zodat bij claims deze voor rekening van dhr. T. Rooding komen.

Parkeerplaatsen mogen niet breder zijn dan 2,50 meter en er mogen geen toeringcars parkeren. In de voormalige autogarage worden diverse ambachtelijke bedrijven ondergebracht.

Dhr. Theo Rooding kon nog niet eerder reageren op de openbaarheid van zijn plannen op internet door Tv Valkenburg. Hij laat weten dat de bouwvergunning nog niet is aangevraagd.

Hij heeft “slechts een schets gemaakt en deze voorgelegd aan de gemeente met de vraag of men er positief tegenover staat”, aldus Rooding. Hij is van plan om binnenkort de buurt uit te nodigen onder het genot van een drankje en een hapje.

“Dan kan ik in alle rust de omwonende te woord staan en ook hun reactie vragen. Medewerking van de omwonenden vind ik heel belangrijk. Maar voor de goede orde,

er is nog niets beslist. Misschien wordt het project veel te duur en gaat het niet door”,

aldus Theo Rooding.

Rooding begint, na de restauratie van de oude garage, aan het verbouwen van het pand Essers. In het voorjaar worden kleine boompjes voor de garage gepland.

← Vorig bericht

"Loester ins mèt" bestaat één jaar

Onderwijsminister Maria van der Hoeven bezoekt Valkenburg

Volgend bericht →