Gemeente blijft bij haar verzoek.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Gemeente blijft bij haar verzoek.

Kasteelstichting dient verantwoording af te leggen over 1 miljoen subsidiegeld van de overheid.Het gemeentebestuur blijft bij haar verzoek tot informatieverstrekking van de Kasteelstichting. Dat liet ze vandaag weten per brief aan de advocaat van de bestuurders Paulssen en Silverentand. Volgens de gemeente “kan een stichting niet in beslotenheid en zonder verantwoording af te leggen naar de gemeenschap functioneren.
Een weigering van de stichting is een minachting van de samenleving”, aldus een passage van de brief. Het College verdedigt zich door te stellen: “voorts brengt de aanvaarding van meer dan 1 miljoen euro aan publieke middelen voor de noodzakelijke restauratiewerkzaamheden, de nieuwe opgang en het verlichtingsproject van Maurer, een extra verplichting met betrekking tot openheid en verantwoording met zich mee. Dit gaat verder dan het enkel verantwoorden van de besteding van ontvangen subsidiegelden”, aldus het gemeentebestuur.
Het bestuur van de gemeente vraagt nogmaals aan het stichtingsbestuur om “de Koninklijke weg van het eenvoudigweg recht voor de raap beantwoorden van vragen vanuit de Valkenburgse samenleving te bewandelen”.
Mocht de stichting bij haar standpunt blijven, zal de gemeente genoodzaakt zijn om het Openbaar Ministerie in te schakelen.
De Kasteelstichting kan zich de kosten van een juridisch gevecht besparen indien zij binnen 14 dagen reageert.

← Vorig bericht

Verloren: staafje met as overleden opa.

Minder parkeerplaatsen langs rijksweg Vilt – Berg ?

Volgend bericht →