Gemeente communiceert niet over gehandicaptenparkeerkaart

Voorpagina » Toerisme » Gemeente communiceert niet over gehandicaptenparkeerkaart
Het merendeel van gemeenten communiceert de voorwaarden van het bezitten van een gehandicaptenparkeerkaart niet duidelijk via haar website. Dat concludeert onderzoeksbureau EFDRIE na onderzoek bij alle 388 gemeenten.
271 gemeenten vermelden minimaal een van de twee belangrijkste voorwaarden voor het bezitten van een gehandicaptenkaart niet. Mislukte aanvragen kunnen tot hoge kosten leiden voor burgers. De gemeente Valkenburg aan de Geul heeft geen medewerking gegeven aan het onderzoek.

 
 
 
 
 
Voorwaarden noemen verplicht
EFDRIE noemt het feit dat zo’n 70 procent van de gemeenten hiermee de mist ingaan kwalijk, omdat gemeenten vaak ook kosten voor het aanvragen van een kaart rekenen wanneer deze uiteindelijk wordt afgewezen. Dit kan in sommige gemeenten soms gaan om enkele honderden euro’s. Gemeenten moeten de twee belangrijkste voorwaarden voor een gehandicaptenparkeerkaart op hun website noemen. Zo mag een aanvrager minimaal zes maanden niet in staat zijn om meer dan honderd meter zelfstandig achtereen te kunnen lopen. Bij 271 gemeenten stond die niet op de website vermeld.
Ook de mist in bij informatie-aanvraag
Daarnaast blijkt na 104 ‘mystery-mails’ en 59 ‘mystery-calls’ van EFDRIE dat meer dan driekwart (76 procent) van de gemeenten de voorwaarden ook niet meldt in een antwoord, als er naar voorwaarden gevraagd wordt. Bij telefonisch contact is dat percentage zelfs 86 procent. Belangenorganisatie Wij Staan Op! laat in een reactie weten blij te zijn met het onderzoek. ‘Dit drukt ons opnieuw met de neus op de schokkende feiten dat de informatievoorziening in veel gemeenten zo slecht op orde is.’
TV Valkenburg heeft de gemeente gevraagd waarom zij niet heeft meegedaan aan het onderzoek en waarom hierover niet gecommuniceerd is. Er is nog geen antwoord gegeven.

← Vorig bericht

Welkom en presentje van de gemeente

Eerste ondergrondse restaurant in Valkenburg

Volgend bericht →