Gemeente-delegatie reist af naar Chengdu

Voorpagina » Toerisme » Gemeente-delegatie reist af naar Chengdu

Eind deze maand gaan waarnemend-burgemeester Martin Eurlings, algemeen directeur Louk Bongarts en een beleidsmedewerker van de gemeente Valkenburg aan de Geul naar China. De drie functionarissen bezoeken Chengdu in het kader van de stedenuitwisselingsband om tussen de Chinese stad en Valkenburg aan de Geul/Zuid-Limburg een stedenuitwisselingsprogramma op te stellen.
Voor dit programma is € 15.000,- per jaar gereserveerd. En deze financiën zijn al toegezegd. Onze bron deelt ons mede dat een meerderheid van de raad, zonder een officieel besluit van de gehele gemeenteraad, akkoord is gegaan.
TV Valkenburg heeft de gemeente om opheldering gevraagd. De woordvoerder laat alleen weten dat komende dinsdag over de China-reis gesproken wordt in de Collegevergadering. Uiteraard zouden wij vandaag graag de officiële reden van het bezoek willen publiceren, tevens met de uitgebreide agenda wie ontmoet wordt in China en met wie afspraken gemaakt worden. De gemeentewoordvoerder voegt aan het antwoord toe dat komende dinsdag een persbericht wordt verzonden. De reis is van 22 t/m 25 februari a.s.
Zoals u HIER kunt lezen is de stedenband met Chengdu uitgebreid besproken tijdens de EFTR-commissie. Hieruit bleek dat niet alle fracties het eens waren met de uitleg gegeven door o.a. waarnemend-burgemeester Eurlings en een ambtenaar van de gemeente Maastricht. De raad verwacht nog een raadsnota met duidelijke uitleg en verantwoording.

← Vorig bericht

Raadsvergadering afgeblazen

Gerenoveerde boerderij geopend

Volgend bericht →