Gemeente gaat weer hulp bieden aan inwoners Broekhem-Zuid

Voorpagina » Toerisme » Gemeente gaat weer hulp bieden aan inwoners Broekhem-Zuid

Donderdag 20 september wordt in het gemeenschapshuis De Beemde in Broekhem een inloopmiddag georganiseerd over het digitale parkeersysteem. Daarbij is het bedrijf P1 en diverse medewerkers van de gemeente Valkenburg aan de Geul aanwezig om vragen van inwoners en gebruikers te beantwoorden. Tijdens deze dag wil de gemeente ook de mening horen van de bewoners hoe het systeem fijn te slijpen is.
Uit cijfers die de gemeente heeft opgevraagd bij P1 blijft dat tussen de 40 en 50% van alle adressen aangemeld is bij P1 ten behoeve van het vergunningparkeren. Van deze groep maakt ruim 90% gebruik van digitaal parkeren, aldus wethouder Bisschops. “En 85 inwoners maken gebruik van het alternatieve systeem. Daarvan wonen er 25 in Broekhem-Zuid”.
Donderdagavond 20 september heeft wethouder Bisschops een bijeenkomst met genoemde 85 inwoners die gebruik maken van het alternatieve systeem. “Wat kan er verbeterd worden?” is daarbij de insteek.
Er is nog een derde groep die niet in beeld gebracht is. Om die groep te bereiken willen we een instructiefilmpje via TV Valkenburg uitzenden waarin die groep – indien ze vragen hebben over het parkeersysteem – kan bellen met P1, deelde de wethouder afgelopen woensdag de commissie mede. “Mocht dit een hele grote groep zijn, overwegen we een aparte inloopsessie te organiseren.” De inwoners ontvangen hierover een brief.
Uitgangspunt is en blijft dat het digitale vergunningsysteem blijft gehandhaaft. Ook in Broekhem-Zuid. Het systeem wordt daar niet afgeschaft. Dan zou de overlast in Broekhem-Noord nog groter worden, aldus de wethouder. “Er komen drie metingen in de vrije parkeerperiode in Zuid. In Broekhem-Noord wordt begin volgend jaar een referendum gehouden met de vraag of men daar een vergunningparkeren willen.
Wat wilt u? Stem op onze poll:

Willen de inwoners van Broekhem-Noord een parkeervergunningsysteem?


  • Nee (58%, 304 Stemmen)
  • Ja (36%, 191 Stemmen)
  • Geen mening (6%, 31 Stemmen)

Totaal stemmers: 526

Laden ... Laden ...

← Vorig bericht

Oefenprogramma VC S.E.C.

Nieuwe wethouder, nieuwe gezelligheid voor centrum?

Volgend bericht →