Gemeente gaat in beroep in zaak Par’Course-leges

Voorpagina » Nieuws » Gemeente gaat in beroep in zaak Par’Course-leges

De gemeente Valkenburg aan de Geul tekent hoger beroep aan tegen het vonnis over de bouwleges van Par’Course in de Plenkertstraat. Dat maakte burgemeester Jan Schrijen dinsdagmiddag bekend. Hij verwacht dat dit beroep circa zeven jaar zal duren voordat er een vonnis gewezen zal worden en dat de gemeente de zaak gaat winnen.

Verrassende uitspraak
“De uitspraak van de rechter in deze kwestie heeft ons verrast,” zegt burgemeester Schrijen. “De gemeenteraad wist van de belastingaanslag aan projectontwikkelaar Wijckerveste, alleen niet van de hoogte van het bedrag. Overigens is het wel vreemd dat de rechter in zijn uitspraak één van de 90 punten in de uitspraak noemt.”

Verrassende wending
De gemeente gaat in beroep tegen alle 90 onderdelen van het vonnis. Schrijen is zeker van zijn zaak en verwacht dat er niets geks gebeurt en dat de gemeente dit hoger beroep gaat winnen.
Wat is er aan de hand volgens de juriste van de gemeente? Miriam Meertens licht de zaak toe in een zoom-sessie met de pers. “De verordening is gepubliceerd, ook het besluit van het college van B&W. Daar is geen discussie over,” zegt ze. Meertens zegt dat, in 2016, bij de oplegging van de aanslag, publicatie van de NEN-norm niet vereist was. In 2020 heeft een rechter in Oost-Brabant over publicatierecht een uitspraak gedaan. Dus dat is een verrassende wending.”

Gevolgen voor andere bouwprojecten
Mat van Delden, heffingsambtenaar van de gemeente die geen informatie naar buiten mag brengen over individuele belastingaanslagen, zegt die geheimhouding ook in acht te nemen. “In het algemeen gesproken hebben betrokkenen van een legesaanslag tot zes weken tijd om in beroep te gaan. Daarna kan dat juridisch niet meer. Dus die oude gevallen hebben geen invloed meer. Die dossiers zijn gesloten.”

Archieffoto TV Valkenburg

← Vorig bericht

Coronacrisis: Eenzaamheidsbestrijding jongeren

Coronacrisis: Compensatiegeld voor overige kunst- en culturele instellingen

Volgend bericht →