Gemeente gaat kerstmarkt Gemeentegrot exploiteren

Voorpagina » Toerisme » Gemeente gaat kerstmarkt Gemeentegrot exploiteren

De gemeente Valkenburg aan de Geul gaat de kerstmarkt in de eigen Gemeentegrot exploiteren. Dat is maandag besloten door de gemeenteraad op voorstel van het college van B&W. Deze onverwachte stap is noodzakelijk omdat het bestuur van de tot vorige jaar organiserende Stichting Evenementen Valkenburg aan de Geul Promotion er het bijltje bij neerlegt. Dat hebben ze in een gesprek met de gemeente op 13 juni kenbaar gemaakt. Als reden wordt de vergrijzing van de stichting opgegeven en de steeds maar oplopende vereisten en financiele gevolgen voor de veiligheid te garanderen.
Wethouder Claudia Bisschops legt voor de camera van TV Valkenburg Vandaag uit dat het college uit nood heeft gehandeld. “We hebben 10 dagen geleden contact opgenomen met de gemeente Sittard die in een gelijke situatie komen te staan. Wat wij besloten hebben is dat de exploitatie door een professioneel bedrijf gedaan wordt”.
De Stichting Evenementen Valkenburg aan de Geul Promotion heeft vanaf 2001 de organisatie van de ondergrondse kerstmarkt in de Gemeentegrot gedaan. Zij nam het over van de initiatiefnemers Peter Hendriks en Jo Drissen die er begin jaren 90 van de vorige eeuw mee gestart zijn. Een simpel idee dat na bijna 30 jaar een groot succes geworden is. Maar in die 30 jaar is de wereld geheel veranderd waardoor er de laatste jaren steeds meer druk op de veiligheidskant van de kerstmarkt kwam te staan.
Het gehele interview ziet u vandaag zondag in het programma TV Valkenburg Vandaag.

← Vorig bericht

Kerkelijk zangkoor een eeuw jong

Met glans geslaagd!

Volgend bericht →