Gemeente haalt Coronaborden weg

Voorpagina » Nieuws » Gemeente haalt Coronaborden weg

De hekken en borden in het centrum van Valkenburg die vanaf juni gebruikt werden om de publieksstromen te reguleren, zijn begin augustus weer weggehaald. “Het werkte niet meer,” zei wethouder Claudia Bisschops afgelopen week tegen de commissieleden in het gemeentehuis. “Bij aanvang van de zomervakantie kwam de toeristenstroom goed op gang. Die kozen ieder hun eigen wandelroute. Daarop hebben we de hekken weggehaald.”

verwijsborden

Gele verwijsborden
Ook de gele verwijsborden die automobilisten op de invalswegen naar Valkenburg richting parkeerplaatsen voor horeca en retail moesten geleiden, zijn weggehaald. Op 16 juni stelde de VVD-fractie hierover vragen. Bij de tweede vragenronde medio juli, is de wethouder pas naar de doelmatigheid gaan kijken. Afgelopen week stelde de VVD-fractie nogmaals vragen. “Tot onze verbazing zijn de borden de hele zomer niet gewijzigd en per 1 september zelfs verwijderd,” aldus een reactie van de VVD tijdens de commissievergadering E.F.T.R. afgelopen week.

Sorry
Tijdens de beantwoording van de vragen verduidelijkte de VVD nogmaals dat de vragen bedoeld waren om de ontbrekende ‘P’ (van parkeren, red.) toe te voegen aan de borden. Wethouder Bisschops gaf toe dit niet zo begrepen te hebben.

Archieffoto TV Valkenburg

← Vorig bericht

Omwonenden wijzen sportaccommodatie SV Geuldal af

Armoedebeleid doorgeschoven, bezuiniging op WMO-vervoer

Volgend bericht →