Gemeente is nog geen eigenaar Leeuw-terrein.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Gemeente is nog geen eigenaar Leeuw-terrein.

Er komt gedetailleerd bodemonderzoek vanwege kruitfabriek.De gemeente Valkenburg aan de Geul is nog geen eigenaar van het Leeuw-terrein aan de Plenkertstraat. Directeur Stedelijke Ontwikkeling en Beheer, Freddy de Groot, meldde dit woensdagavond aan de commissieleden van Economie, Financiën en Toerisme.
"Er is nog geen handtekening geplaatst", zei hij. "We zijn nog in onderhandeling maar in een stadium dat we nu aan de raad een krediet vragen voor bodem- en asbestonderzoek". De gemeente wil grondig bodemonderzoek doen om verrassingen te ontlopen.
De VVD-fractie, bij monde van fractievoorzitter Jan Vermeer, waarschuwde het college dat op de plek in vroeger jaren een kruidfabriek gestaan heeft. "Er kan dus van alles in de grond zitten waar we nu geen weet van hebben?" De gemeente is verantwoordelijk voor alles wat in de grond zit dat vóór de overname van eigenaar Haacht in 2000 wordt aangetroffen.
De Groot zei toe indien er veel teveel kosten voor bodemreiniging betaalt dienen te worden, de koop zelfs afgeblazen kan worden.
Door de recente gebeurtenissen met de afgebrande loods, die overigens ook in de koop besloten zit, is Haacht door gemeente en Waterschap per brief gesommeerd de loods zo snel mogelijk af te breken en de asbest met spoed te verwijderen. Overigens liet de gemeente weten dat buiten het terrein geen asbest terecht gekomen is.
Nu de manege afgebrand is wordt opnieuw onderhandeld met Haacht. "In het voorlopige koopcontract staat dat Haacht een manege levert", aldus de Groot.
De AB-fractie lanceerde het idee om, indien het de Leeuw-terrein leeg blijft liggen totdat er een koper gevonden is, het perceel in te zetten als tijdelijke parkeerplaats voor grotere evenementen.

Voor deze optie voelde het college wel iets. Bij monde van directeur de Groot werd gezegd "dat het terrein toch niet binnen enkele maanden verkocht zal worden". Hij raadde de commissie af om het perceel in te zetten voor parkeren voor het winkelende publiek.

Foto Jan Habets, Tv Valkenburg © 2012

← Vorig bericht

Steunfonds voor de Christmas Parade.

AB: Brandweerkorps Valkenburg moet inkrimpen.

Volgend bericht →