Gemeente legt beslag op verwaarloosde auto

Voorpagina » Nieuws » Gemeente legt beslag op verwaarloosde auto

De gemeente Valkenburg aan de Geul heeft een aan de Valkenberg geparkeerde en verwaarloosde Renault Trafic in beslag genomen. Uit gemeentelijk onderzoek is gebleken dat het voertuig eerder werd aangeboden bij een garagebedrijf waar de reparatie werd geweigerd. Vervolgens heeft de eigenaar/gebruiker van het voertuig enkele spullen, waaronder een wasmachine en een droger, overgeladen naar een ander voertuig.

Renault Trafic (archieffoto)

Langer dan drie dagen
Het voertuig werd onbeheerd achtergelaten langs de openbare weg. In de gele Renault liggen nog enkele goederen waaronder een straalkachel, een prullenbak, een droogrek en een kan Triple QX-motorolie. Verder is de autoradio verwijderd en is in ieder geval de versnellingspook defect.

In de officiële publicatie staat: “Het is verboden een voertuig waarmee als gevolg van andere dan eenvoudig te verhelpen gebreken niet kan of mag worden gereden, langer dan drie achtereenvolgende dagen langs de openbare weg te parkeren.”

Sticker
De eerste constatering van deze verwaarloosde auto deden de BOA’s op 17 december jl, aldus de gemeente in een publicatie. Via het plakken van een sticker op de auto heeft de gemeente duidelijk gemaakt dat het voertuig binnen drie dagen weggehaald moet worden door de eigenaar/gebruiker. Dat is niet gebeurd.

De eigenaar/gebruiker is door de gemeente op de hoogte gesteld van bovenstaande.

← Vorig bericht

Achterstallig onderhoud wandelpaden Schin op Geul

Octaaf rond de feestdag van St. Gerlach

Volgend bericht →