Gemeente maakt actieplan armoedebestrijding

Voorpagina » Toerisme » Gemeente maakt actieplan armoedebestrijding
In de onlangs gehouden commissievergadering voor het Sociaal Domein stelde Hub Aussems (PGP) het in het voorjaar van 2016 verschenen onderzoeksrapport ter sprake over armoede in de regio Maastricht – Heuvelland.
Landelijk is nu ook al de armoede onder kinderen ter discussie gesteld. Het Rijk heeft voor deze problematiek in oktober landelijk 100 miljoen ter beschikking gesteld. Bestrijding armoede vooral bij kinderen zou in natura moeten geschieden in de komende jaren.
Tot heden is alleen een actieplan en geen raadsnota. “Stroperigheid van samenwerking in onze regio mag niet leiden tot tijdsverlies. Als kinderen spullen ontvangen hebben kun je ze niet met terugwerkende kracht laten inleveren”, aldus Hub Aussems.
Aussems oppert nu een ‘Valkenburgpas’ op te stellen totdat alle gemeenten in onze regio akkoord gegaan zijn met een plan van stigmatisering en aanpak. “Het geld is er, nu de uitvoering nog”, zegt Aussems vastberaden.
Er bestaat al een Valkenburgpas. “Kan een dergelijke pas ook ingezet worden in armoedebestrijding vooral onder kinderen?”, is Aussems zijn idee.
Foto archief tv valkenburg
← Vorig bericht

Programma Sjinborn zaterdag 1 april en zondag 2 april

Saluutschoten voor trialrun

Volgend bericht →