Gemeente: "nadrukkelijk gecommuniceerd"

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Gemeente: "nadrukkelijk gecommuniceerd"

Aangaande de cenmtrumplannen met ondernemers en burgers.In een antwoord aan de SP fractie verdedigt de gemeente Valkenburg aan de Geul zich tegen de zorgen die de SP fractie heeft geuit omtrent de Centrumplannen.

"De raad zou niet continu geïnformeerd zijn, er zou geen toepassing van de wet BIBOB hebben plaatsgevonden en de nadelen zouden groter zijn dan de voordelen?", aldus de SP.

Het gemeentebestuur vindt dat zij nadrukkelijk gecommuniceerd hebben met de raad. Dat is gebeurd via presidium, raads- en commissievergaderingen. "Uw gevoel over miscommunicatie komt wellicht voort uit een email van een medeburger", aldus de brief.

"Wij zijn niet gelukkig met deze email omdat deze misleidend is", aldus B&W. In de mail wordt gesteld dat "de diverse belangengroepringen niet tegen de Centrumplannen zijn maar kritische vragen stellen die niet beantwoord worden. Sterker nog: ieder contact met de belangengroeperingen wordt zorgvuldig uit de weg gegaan".

B&W weerleggen deze stelling door uitvoerig aan te geven wanneer en op welke wijze gecommuniceerd is in het afgelopen jaar. Meer dan 30 keer is er met diverse instanties contact geweest.
Verder stelt het College dat de toepassing van de wet BIBOB wettelijk strak geregeld is. "Wij voldoen al jaar en dag aan deze regels. Aanbestedingen zijn aan strenge wettelijke refels gebonden die ervoor zorgen dat bonafide bedrijven geselecteerd worden", aldus B en W.

Tenslotte geeft B&W aan dat "er geen koehandel plaatsvindt", zoals de SP suggereert.

Meer informatie omtrent (wel of geen) communicatie met ondernemers en burgers omtrent het Centrumplan vindt u als u hier klikt.

← Vorig bericht

Videoclip van Broekhemmer Jeffrey Geerling.

Motorrijder racet door Valkenburg.

Volgend bericht →