Gemeente neemt exploitatie parkeergarage in eigen beheer

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Gemeente neemt exploitatie parkeergarage in eigen beheer

Kaderbrief stelt raad voor keuzes“De naam van het collegeprogramma bevat de termen realisme, haalbaarheid en draagvlak creëren. En dat willen wij nu ten uitvoer brengen”, zegt wethouder Wim Weerts van Financiën. “Met het uitbrengen van de kaderbrief aan de raad vragen wij om kaders aan te geven voor dit plan”.
Het College stelt voor om een ondergrondse parkeergarage te bouwen voor 350 tot 400 auto’s te herbergen.
We kiezen voor het achteraf betalen van de parkeergelden, waardoor 20% BTW dient te worden afgedragen. De L. v.d. Maessenstraat wordt verkeersluw en bevat weinig geparkeerde auto’s.
“Bovenop de garage wordt een nieuwe supermarkt gebouwd, die wellicht groter zal uitvallen. En daarboven worden wooneenheden gebouwd. Nu is over de aantallen nog niets te zeggen” aldus Weerts.
Volgens het plan van Arets houdt de gemeente de exploitatie in eigen handen en zal de opbrengst € 1,5 miljoen bedragen. De financiering is gebaseerd op “kapitaliseren van de toeristische visie, door verkoop van grond voor het hotel op de Cauberg en door een bestemmingsreserve in te bouwen. Zodoende krijgt men € 5 miljoen bijelkaar.
Maandag 30 juni zal de raad hierover een beslissing nemen.

← Vorig bericht

32e Nacht van Gulpen in de startblokken

Geld voor andere kinderen uit Berg

Volgend bericht →