Gemeente richt pijlen op TV Valkenburg

Voorpagina » Toerisme » Gemeente richt pijlen op TV Valkenburg

Eerder vandaag publiceerde TV Valkenburg een verslag (klik hier) van een interview met Ineke Wessels bestuurslid van Zwemclub Valkenburg afgelopen zaterdag bij Falcon Radio.
Daarna kwam er een stormvloed van reacties van verontruste inwoners, ambtenaren en bestuurders van de gemeente Valkenburg aan de Geul en betreffend bestuurslid.
Ineke Wessels plaatste een reactie op de Facebookpagina van TV Valkenburg. Een quote uit de reactie: “Ik heb heel duidelijk verteld dat ons verteld is dat de mogelijkheid groot is dat het bad zal veranderen in recreatiebad. Maar dat alles afhangt van de projectontwikkelaar”.
Uit de opname (zie hieronder) van het publieke radio-interview blijkt zij het volgende gezegd te hebben (quotes): “We worden op de hoogte gehouden …”, “Wat ze zeggen is: als het zwembad blijft, is de grootste kans dat er bestaat dat er geen wedstrijdbad meer is”, “dan kunnen we geen wedstrijden meer organiseren…”, en “… de kans is groot dat het een recreatief bad wordt”.

TV Valkenburg heeft ook van de gemeente Valkenburg aan de Geul een reactie ontvangen en zij richt haar pijlen op TV Valkenburg, als onbetrouwbaar medium, via onderstaand Facebook bericht.

Feiten, fictie, emoties en belangen uit elkaar gehaald

Als hoofdredacteur van TV Valkenburg wil ik graag bovenstaande zaken helder uiteenzetten:

  • TV Valkenburg citeert uit een publiek radio-interview met een “geïnformeerd” bestuurslid van een van de betrokken sportverenigingen,
  • TV Valkenburg wilde de journalistieke juistheid vaststellen maar betreffende gemeentelijke bestuurder gaf aan op dit moment nog geen inhoudelijke reactie te kunnen geven,
  • TV Valkenburg heeft als doel de waakhond te zijn van de lokale politiek en publiceert politiek neutraal de signalen die de redactie opvangt, toetst deze indien mogelijk en publiceert indien van algemeen belang,
  • In het eerder gepubliceerde artikel wordt duidelijk geschreven in termen van “waarschijnlijk” en “vernomen”.

Het is jammer dat we als TV Valkenburg wederom “de zwarte piet” toegespeeld krijgen voor een neutrale verslaglegging. Het lijkt erop dat de gemeente Valkenburg aan de Geul nog moet wennen aan het ‘nieuwe’ TV Valkenburg in haar rol als waakhond van de lokale democratie.
Zonder aan politieke kleuren een voorkeur te geven spreken onderstaande reacties boekdelen:
Henk Jakobsen
Directeur / Hoofdredacteur TV Valkenburg

← Vorig bericht

Taalcafé: Nieuw inburgeringsinitiatief start op 9 maart

Vervolging van Sinti en Roma tijdens de Tweede Wereldoorlog

Volgend bericht →