Gemeente treedt op bij niet hanteren corona-app in horeca

Voorpagina » Nieuws » Gemeente treedt op bij niet hanteren corona-app in horeca

Burgemeester Daan Prevoo zei maandagavond tijdens de commissievergadering ABA dat hij bij excessen rond het niet hanteren van de QR-code in horeca, hard zal optreden. Naar aanleiding van de door het Rijk toegezegde financiën om extra BOA’s aan te trekken, zei Prevoo “nog geen extra capaciteit te kunnen inzetten omdat de financiële toezeggingen nog niet in Valkenburg aan de Geul zijn ontvangen. Hoe deze extra capaciteit in de praktijk wordt geregeld, in nu ook nog niet duidelijk.”

Signalen via Facebook
“Afgelopen weekeinde hebben zich geen vervelende situaties in Valkenburg aan de Geul voorgedaan,” aldus de burgemeester. “Als wij signalen ontvangen dat het ergens niet goed gaat, dan gaan we daar op af. Wij doen er alles aan om excessen te voorkomen. Die zijn afgelopen weekeinde niet geweest. Daar waar horecazaken weigeren om de corona-app in te zetten of te gebruiken, zal ik er hard op handhaven. We hebben gezien dat sommige zaken via Facebook daarover uitlatingen doen, die houden we in de gaten.”

coronacheck app

QR-code
Ouderen die niet in het bezit zijn van moderne smartphones, hebben niet de mogelijkheid om de corona-app te downloaden. “Hoe kan de gemeente oudere inwoners helpen met het downloaden van de corona-app,” vroeg VSP-voorman Jef Kleijnen. Prevoo antwoordde daarop dat eerst familie, vrienden of buren gevraagd moeten worden. Mochten deze naasten niet kunnen helpen, dan kan men een beroep doen via het K.C.C. op het zorgteam van de gemeente.

← Vorig bericht

Wat is een beweegmakelaar?

Vernieuwing leidingen en kabels langs Broekhem

Volgend bericht →