Gemeente Valkenburg koploper gestolen personenauto’s

Voorpagina » Nieuws » Gemeente Valkenburg koploper gestolen personenauto’s

In de provincie Limburg werden vorig jaar de meeste personenauto’s per 10.000 inwoners gestolen in de gemeente Valkenburg aan de Geul.

Heuvelland
Twintig keer gingen dieven aan de haal met een auto. In andere Limburgse gemeenten werden er weliswaar meer auto’s gestolen, maar omgerekend per 10.000 inwoners gaat Valkenburg met 12,6 auto’s aan kop. Nergens in Limburg werden gemiddeld zoveel auto’s gestolen. Dit blijkt uit cijfers van het Landelijk Intelligence- en expertisecentrum Voertuigcriminaliteit. In Eijsden-Margraten verdwenen 3,5 auto’s per 10.000 inwoners, in Gulpen-Wittem 7,1 en in Vaals bleef de teller op 1 steken. Zelfs Maastricht bleef met 5,2 nog ver onder het gemiddelde cijfer van Valkenburg aan de Geul.

Tweewielers
Ook de meeste motoren verdwenen vorig jaar in gemeente Valkenburg. Negen in totaal. Per 10.000 inwoners zijn er dat 5,6. Alleen bij brom- en snorfietsen kwam Valkenburg niet in de top voor (14 stuks, 8,7 per 10.000 inwoners). Maastricht is hier koploper met 227 diefstallen. Gemiddeld zijn er dat 18,7 per 10.000 inwoners.

← Vorig bericht

CDA wil oplossing voor slecht en gevaarlijk wegdek Broekhem

Behoorlijk pak sneeuw gevallen

Volgend bericht →