Gemeente Valkenburg schept duidelijkheid over de rol van projectontwikkelaar 3W

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Gemeente Valkenburg schept duidelijkheid over de rol van projectontwikkelaar 3W

Al geruime tijd is bekend dat Projectontwikkelaar 3W het Centrumplan Valkenburg, waar Via Villa Nova het meest concrete project is, voor zijn rekening neemt.

Deze samenwerking, die destijds door de raad is bekrachtigd, tussen de gemeente Valkenburg aan de Geul en de projectontwikkelaar hangt samen met de totstandkoming van het Sport- en recreatiecentrum Polfermolen.

Het nieuwe college van burgemeester en wethouders heeft onlangs met 3W gesproken. Het college respecteert de afspraak die destijds is gemaakt. 3W heeft aangeboden een visie voor de gemeente te maken voor het hele centrum van Valkenburg in relatie tot het Wellnessconcept. Hierin worden ook oplossingen voor knelpunten als de ontsluiting van de Villa Via Nova locatie aangegeven. Tevens worden ook mogelijkheden voor sociale woningbouw meegenomen.

Projectontwikkelaar 3W heeft de bekende stedenbouwkundige de heer Bob van Reeth, voormalig rijksbouwmeester van Vlaanderen, in de armen genomen om deze visie mee te helpen ontwikkelen. Het Valkenburgse college van b&w staat hier enthousiast tegenover, maar wil benadrukken ook andere projectontwikkelaars, via aanbestedingen, een kans te geven ontwikkelingen te realiseren binnen de visie en kaders. Het college heeft aangedrongen om op korte termijn de visie te presenteren. Deze zal vervolgens besproken worden met de diverse belanghebbenden en belangengroeperingen.

De gemeente Valkenburg aan de Geul is er van overtuigd hiermee duidelijkheid en transparantie te verschaffen met betrekking tot de rol die 3W heeft binnen de ontwikkelingen in Valkenburg.

← Vorig bericht

Juni 2006 is uitgeroepen tot de maand van het spannende boek

CDA vraagt tijdens de Raadsvergadering een interpellatie-debat aan

Volgend bericht →