Gemeente verliest casus tegen Wyckerveste

Voorpagina » Nieuws » Gemeente verliest casus tegen Wyckerveste

Het Gerechtshof heeft het hoger beroep inzake niet ontvangen leges van projectontwikkelaar Wyckerveste ongegrond verklaard. Dat houdt in dat het eerdere vonnis van de Rechtbank Limburg in stand blijft. De gemeente wordt niet in het gelijk gesteld door het Gerechtshof. De uitspraak dat de legesnota vernietigd wordt omdat de gemeente Valkenburg aan de Geul in 2017 niet aan de formele publicatievereisten heeft voldaan, blijft in stand. Dat schrijft wethouder Dauven van Financiën in een brief aan de gemeenteraad.

Aanleiding
De bestuursrechter van de rechtbank Limburg heeft de aanslag, die door de heffingsambtenaar van de gemeente aan projectontwikkelaar Wijckerveste was opgelegd voor het herontwikkelen van het voormalige terrein van Brouwerij De Leeuw aan de Plenkertstraat, vernietigd. Voor het in behandeling nemen van de in 2018 verleende omgevingsvergunning werd een legesaanslag opgelegd van € 485.801,04. Het college was vergeten het normblad NEN2580 te publiceren waardoor de gemeente bijna een half miljoen euro aan bouwleges misloopt.

Geen gevolgen
“Deze uitspraak heeft geen directe financiële gevolgen,” schrijft wethouder Dauven. “In het verleden hebben wij vanuit het oogpunt van voorzichtigheid al rekening gehouden met deze mogelijke uitkomst.”

Lees hier de volledige brief aan de gemeenteraad.
Archieffoto TV Valkenburg

← Vorig bericht

Hanos breidt uit in Maastricht

Reconstructie Koningswinkelstraat en omgeving start na de zomer

Volgend bericht →