Valkenburg aan de Geul verstuurt geen ontvangstbevestiging

Voorpagina » Nieuws » Valkenburg aan de Geul verstuurt geen ontvangstbevestiging

Een groot aantal gemeenten in Limburg verwerkt mailcontact adequaat en reageert snel op een vraag per mail. Dit blijkt uit onderzoek van klantcontactbeheerder Pricon, waarbij alle gemeenten met e-mailafhandeling zijn getoetst op de aanwezigheid van e-mailadressen en contactformulieren op de website, ontvangstbevestigingen, reactietijd en het verplicht laten delen van persoonlijke gegevens. Als uitgangspunt is gekeken naar de e-mailgedragslijn voor overheden.

In Limburg wordt bovengemiddeld vaak op tijd gereageerd op een vraag per mail, 81% van de gemeenten reageert binnen twee werkdagen.
De meeste gemeenten in de provincie Limburg versturen een ontvangstbevestiging, zoals staat voorgeschreven in de e-mailgedragslijn voor overheden. De gemeenten Beesel, Bergen, Kerkrade, Mook en Middelaar, Simpelveld, Vaals, Valkenburg aan de Geul en Venray hebben dit tijdens de onderzoeksperiode niet gedaan.
Hierdoor ligt het percentage gemeenten dat geen ontvangstbevestiging hebben gestuurd met 26% ver onder het landelijk gemiddelde (37%) en is Limburg de tweede provincie achter Overijssel met de meest verstuurde ontvangstbevestigingen.

← Vorig bericht

Werkzaamheden aan spoor in Schin op Geul

Vrijwilligersinzet voor asielzoekers Polfermolen

Volgend bericht →