Gemeente ziet 2de kunstgrasveld voor Hockeyclub

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Broekhem » Gemeente ziet 2de kunstgrasveld voor Hockeyclub

Naast het bestaande in Broekhem NoordIn een raadsvoorstel stelt het College van B&W voor om het hoognodige tweede kunstgrasveld voor Hockeyclub Sjinborn naast het bestaande veld aan te leggen. De afgelopen jaren is over de aanleg van het veld veel overleg geweest.
HC Sjinborn is de grootste vereniging en daarnaast ook nog de snelst groeiende in de gemeente. Daardoor wordt het bestaande veld veel te zwaar belast. Het College stelt de Raad voor om de vereniging snel duidelijkheid te verschaffen over de mogelijkheden van de aanleg van een tweede kunstgrasveld. Er dienen nog bestemmingsplan procedures afgehandeld te worden terwijl de financiële kant ook nog bekeken dient te worden.
Daar dekkingsmiddelen niet voorhanden zijn wil het College prioriteit geven aan de vervanging van de toplaag van het veld.
HC Sjinborn wil dat de gemeente eigenaar wordt van het complex en daardoor het beheer en onderhoud voor haar rekening neemt. Terwijl de opstal eigendom blijft van de vereniging.
Eenzelfde constructie is ook gekozen voor alle voetbalverenigingen in de gemeente. De Raad wordt voorgesteld een krediet van € 140.000 ter beschikking te stellen voor de vervanging van de toplaag.
Het voorstel wordt 19 maart in de raadsvergadering besproken.

← Vorig bericht

Spreekuur IBGV in Broekhem

Blijvende kerstboom in park Dersaborg

Volgend bericht →