Gemeentebestuur wil Museum 'veranderen'.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Gemeentebestuur wil Museum 'veranderen'.

Dinsdag valt beslissing over hoogte subsidie.

Het gemeentebestuur wil met het stopzetten van de subsidie voor het Museum van Valkenburg in de Grotestraat-C. het bestuur dwingen om noodzakelijke en andere maatregelen te treffen. Ondanks het feit dat de aantallen bezoekers afgelopen jaren steeg, zijn echter de aantallen betalende bezoekers gedaald.

"Er bestaat interesse voor thema-exposities", schrijft het gemeentebestuur in haar antwoord aan alle fracties. "Dit sterke gedeelte van het Museum zou uitgebouwd moeten worden". De vaste collectie zou bij andere partijen ondergebracht kunnen worden. Hier zit de verandering in.

De discussie over het wel of niet voortzetten van de gemeentelijke subsidie heeft twee weken geleden in de raad geleid tot een duidelijk standpunt van alle politieke fracties. Zij willen, na een evaluatie in 2014 van de activiteiten van het Museum, de subsidie voortzetten.

Komende dinsdag zal de laatste ronde van de begrotingsbehandelingen 2013-2017 in de raadzaal plaatsvinden waarbij de subsidieproblematiek aan de orde komt. Op dit moment staan gemeenteraad en gemeentebestuur lijnrecht tegenover elkaar.

← Vorig bericht

Innovatieprijs voor ‘Buurtkracht’-projectleider.

Veel belangstelling voor sponsoring rotondes.

Volgend bericht →