Gemeentelijke begroting is sluitend UPDATE

Voorpagina » Toerisme » Gemeentelijke begroting is sluitend UPDATE

“De gemeentelijke begroting is sluitend”, zegt wethouder Financiën Remy Meijers (PGP). “De gewenste besparing van 1,2 miljoen euro die op de begroting drukt, wordt veroorzaakt door de Polfermolen. Die moet nog gerealiseerd worden”.
Om tot een oplossing te komen zijn er twee opties:
1. overname door een externe partij en de gemeente huurt een deel van het complex, of
2. afbouw van het complex waarbij het zwembad een cruciale rol gaat spelen. Want die voorziening wil iedereen behouden.
Omgerekend draagt nu iedere inwoner van de gemeente Valkenburg aan de Geul € 100,= bij aan de Polfermolen, voor een gezin met twee kinderen is dat € 400,- per jaar.
“Er zijn informele gesprekken met de provincie over de regionalisering van het zwembad. Maar iedereen zal begrijpen als de provincie met geld over de brug zou komen in een dergelijk kader, alle andere gemeenten ook op de stoep staan die een zwembad binnen hun grenzen hebben”, aldus Meijers over een mogelijke reddingsboei die hij ten tonele voerde tijdens de recente EFTR-commissievergadering.
Als deze conceptbegroting op dinsdag 8 november wordt aangenomen, stijgen de lasten voor de inwoners nauwelijks. De Onroerend Zaakbelasting (O.Z.B.) stijgt met 3%. “Dat is voor een doorsnee gezin € 9,30 per jaar”, berekent de wethouder. En dan hebben we het over het eigenaarsdeel van de woning”.
KLIK HIER om de conceptbegroting te lezen.

← Vorig bericht

Programma Sjinborn laatste weekend voor herfstvakantiestop

Uitreiking European Citizen's Prize 2016

Volgend bericht →