Gerard Dautzenberg viert 70-jarig jubileum als muzikant

|
, ,

Zaterdag 21 november viert Gerard Dautzenberg zijn 70-jarig muzikantenjubileum bij fanfare Sint Elisabeth uit Groenstraat/Waubach in de gemeente Landgraaf. Gerard werd in 1939 geboren en is sinds 1950 lid van deze fanfare in zijn geboortedorp. Hij kreeg eind jaren 60 verkering met een meisje uit Schin op Geul waarmee hij later trouwde. Ze vestigden zich in 1971 in de Valkenburgse wijk De Bloemenbuurt waar hij nog steeds woont. Gerard heeft tijdens zijn verkering ook uitgeholpen bij fanfare Sint Cornelius in Schin op Geul en is ook lid geweest van de inmiddels ter ziele gegane fanfare Sint Joseph in Broekhem.

Diverse functies
Gerard is zijn eerste liefde, fanfare Sint Elisabeth altijd trouw gebleven, ook toen hij in 1971 naar Valkenburg verhuisde. In 1995 werd hij Koninklijk onderscheiden voor de verdiensten die hij heeft gehad voor deze mooie vereniging. Hij heeft diverse functies zoals 2de secretaris, archivaris en bestuurslid, vervuld naast het spelend lid zijn. Momenteel bespeelt Gerard de tenor saxofoon, hij begon ooit op de alto. Gerard is onlangs benoemd tot erelid.

IVN Valkenburg
In het Valkenburgse is Gerard ook actief als misdienaar en is hij lid van het IVN Valkenburg. Tot ongeveer vier jaar geleden was hij elke maandagochtend de trouwe onderhoudsman van één hoek in de Kasteeltuin in Oud-Valkenburg, nu doet hij het wat rustiger aan. Ook is hij actief binnen de oud-mijnwerkersvereniging.

Foto uit privé-collectie

← Vorig bericht

Gemeente vermarkt het trouwen of andere magische momenten

Installatie pastoor Dieteren in parochiekerk Schin op Geul

Volgend bericht →