Gerenoveerde boerderij geopend

Voorpagina » Toerisme » Gerenoveerde boerderij geopend
Na een grondige vernieuwing werd hoeve Boers gelegen op het landgoed Chateau St.Gerlach in Houthem voor het publiek geopend onder de nieuwe naam’ Restaurant Burgemeester Quicx, coffee and more’. Waarnemend-burgemeester Martin Eurlings dronk een kop koffie met eigenaar Camille Oostwegel als openingshandeling.
Burgemeester Quicx was van 1820 – 1856  burgemeester van de toenmalige gemeente Houthem en de kasteelhoeve was zijn woning.
Ook het erachter liggende evenementencentrum is in gebruik genomen voor ontvangst van grote en kleine gezelschappen. Het is een ontmoetingsplek voor wandelaars, fietsers, omwonenden en hotelgasten. En is dagelijks geopend van 10 tot 18 uur.
De zeventiende-eeuwse kasteelhoeve (1668) is gebouwd als een pachthoeve van het voormalige klooster van St. Gerlach. De mergelhoeve met een markante in- en uitgezwenkte topgevel met voluten vormt samen met het recent in gebruik genomen St. Gerlach Paviljoen als het ware de ‘entreepoort’ naar het landgoed van Château St. Gerlach. Camille Oostwegel sr.: “Het spraakmakende St. Gerlach Paviljoen, naar een ontwerp van Francine Houben en de gerestaureerde Kasteelhoeve versterken en voltooien het monumentale ensemble en maken ons landgoed toekomstbestendig”.
Foto’s Hein Reuters, TV Valkenburg © 2017
← Vorig bericht

Gemeente-delegatie reist af naar Chengdu

Provinciaal geld voor Thermae 2000 renovatie

Volgend bericht →