Gerichte controle op naleving van de hondenregels.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » Gerichte controle op naleving van de hondenregels.

Extra controle op regels voor hondenbezitters.De gemeente Valkenburg aan de Geul gaat in februari extra controleren op overlast door honden. De toezichthouders gaan gericht op pad om te controleren op loslopende honden en baasjes die hondenpoep niet opruimen.
Wethouder Charles van Melsen: "Overlast van hondenpoep is een grote ergernis van onze inwoners. Daar wil ik wat aan doen. In Houthem, Sibbe en Valkenburg Centrum zijn extra afvalbakken geplaatst, Schin op Geul volgt komend jaar. Ook is het hondenlosloopgebied in Berg gebruiksklaar. Door extra controles laat de gemeente zien dat de regels die we hierover hebben afgesproken nageleefd moeten worden".
In de Algemene plaatselijke verordening (APV) staat dat baasjes hun honden aangelijnd moeten houden binnen de bebouwde kom en dat zij de poep van hun honden moeten opruimen. Als baasjes zich daar niet aan houden kunnen zij daarvoor een boete krijgen.
Hondeneigenaren die zich niet houden aan de aanlijnplicht, opruimplicht of geen opruimmiddel bij zich hebben, krijgen een boete van minimaal € 90,=.

← Vorig bericht

Aanhouding wegens handel in hennep in Heekerbeek.

Houthemse woning wordt drie maanden gesloten.

Volgend bericht →