Gerlachusloterij voor restauratie kerk

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Houthem » Gerlachusloterij voor restauratie kerk

Kans van 1 op 3000 op 30.000 euroIedereen die de St. Gerlachuskerk in Houthem een warm hart toedraagt, krijgt een uitlgelezen kans om een flink geldbedrag te winnen en tegelijkertijd een belangrijk steentje bij te dragen aan de instandhouding van dit culturele erfgoed. Om de broodnodige restauratie mogelijk te maken heeft de Stichting Restauratie St. Gerlachuskerk een grootse loterij opgezet.
De loterij, die een looptijd heeft van een jaar, biedt spectaculaire winstkansen. Deelnemers hebben – bij de verkoop van 3000 loten – een kans van liefst 1 op 3000 om de jackpot van 30.000 euro (!) te winnen. De eerste
trekking staat gepland voor 26 juli. Maandelijks worden geldbedragen verloot van 1 x 450 euro en 5 x 50 euro, met als klap op de vuurpijl de hoofdprijs van 30.000 euro, waarvan de trekking op 8 juni 2008 plaatsvindt.
De St. Gerlachuskerk in Houthem-St. Gerlach is een van de meest in het oog springende kerkgebouwen in Limburg. Niet voor niets is de kerk gerangschikt op de lijst van de honderd belangrijkste monumenten in Nederland. Een uniek voorbeeld van de Barokstijl. De kerk is geliefd bij bruidsparen en ook een trekpleister voor bedevaartgangers. Velen bewaren er een speciale herinnering aan.
De loterij zal de dorpsgrenzen ver overstijgen. Behalve alle inwoners van Houthem en Broekhem, die de folder met deelnemerskaart al in de brievenbus hebben mogen ontvangen, zullen ook oud-parochianen in de gelegenheid worden gesteld aan de loterij deel te nemen.
Alle bezoekers van de kerk, die de voorbije jaren hun naam in het gastenboek hebben achtergelaten, zijn eveneens aangeschreven. De deelnemerskaarten van de loterij kunnen – zonder postzegel – worden verstuurd naar: Stichting Restauratie St. Gerlachuskerk, Antwoordnummer 20202, 6300 WB Valkenburg aan de Geul. Wie meer informatie wil, kan de website raadplegen: www.st-gerlach.nl Via deze site zijn ook nog deelnemerskaarten te verkrijgen.

← Vorig bericht

Expo in Glaspaleis

EUTO Top in Valkenburg

Volgend bericht →